Siskonmakkarakeitto on monelle suomalaiselle tuttu klasikkoruoka, mutta mistä tämän suosikkisopan nimi oikeastaan juontaa juurensa?
Siskonmakkarakeitto tunnetaan niin lämmittävänä kotitekoisena soppana kuin koulu- ja valmisruokanakin. Raakamakkarapyöryköistä valmistuva klassikkokeitto jakaa varmasti mielipiteet, mutta sopalla on silti vannoutunut fanikuntansa.
Lue myös: Laitatko sinä kiistellyn raaka-aineen kalakeittoon? Kalakokki Villen soppaan se sujahtaa: "Ikuinen taistelu, että kuuluuko vai ei"
Mistä siskonmakkaroiden nimi tule?
Miksi näitä keiton pieniä palleroita oikestaan kutsutaan siskonmakkaroiksi? Nimen alkuperä juontaa juurensa Ruotsiin. Kerroimme vuonna 2020 tarkemmin siskonmakkaroiden etymologiasta. Aiheeseen perehtyi aikoinaan jo edesmennyt Jaakko Rahola, joka ylläpiti netissä tunnettua Raholan ruokasanastoa.
Siskonmakkarat tehtiin ennen muinoin lampaan suoleen, ja niitä valmistettiin vain talvisaikaan säilyvyyden takaamiseksi.
