Julkaistu
Siskonmakkarakeitto on syksyn suosikkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 2 litraa vettä
- puoli kiloa siskonmakkaraa
- 500 g perunoita
- 3 porkkanaa
- 100 g selleriä
- 100 g palsternakka
- 100 g lanttua
- 1 sipuli
- 3 lihaliemikuutiota
- 5 laakerinlehteä
- 8 kokonaista mustapippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- (1 tl sokeria)
Lisäksi
- nippu persiljaa
- näkkileipää
Valmistusohje
Siskonmakkarakeitto valmistuu näin:
- Kuumenna pari litraa vettä ja mausta se liemikuutioilla, laakerinlehdillä ja pippureilla sekä halutessasi sokerilla. Kuori juurekset. Leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Perunan voit jättää vähän isommaksi, kun taas sipuli on syytä leikata pieneksi.
- Lisää kiehuvaan liemeen ensin lanttu, porkkana ja sipuli ja noin viiden minuutin kuluttua peruna, selleri ja palsternakka.
- Kun perunat ovat kypsiä, aloita siskonmakkaran pursottaminen kiehuvaan keittoon. Jos makkaramassaa tarttuu sormiin, kostuta niitä kylmällä vedellä. Kun makkarapallerot nousevat pintaan, ne ovat kypsiä.
- Leikkaa valmiiseen soppaan runsaasti persiljaa ja tarjoa lisäksi myös näkkileipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.