Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteinen siskonmakkarakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Siskonmakkarakeitto on syksyn suosikkiruoka.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 2 litraa vettä
  • puoli kiloa siskonmakkaraa
  • 500 g perunoita
  • 3 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakka
  • 100 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 5 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • (1 tl sokeria)

Lisäksi

  • nippu persiljaa
  • näkkileipää

Valmistusohje

Siskonmakkarakeitto valmistuu näin:

  1. Kuumenna pari litraa vettä ja mausta se liemikuutioilla, laakerinlehdillä ja pippureilla sekä halutessasi sokerilla. Kuori juurekset. Leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Perunan voit jättää vähän isommaksi, kun taas sipuli on syytä leikata pieneksi.
  2. Lisää kiehuvaan liemeen ensin lanttu, porkkana ja sipuli ja noin viiden minuutin kuluttua peruna, selleri ja palsternakka.
  3. Kun perunat ovat kypsiä, aloita siskonmakkaran pursottaminen kiehuvaan keittoon. Jos makkaramassaa tarttuu sormiin, kostuta niitä kylmällä vedellä. Kun makkarapallerot nousevat pintaan, ne ovat kypsiä.
  • Leikkaa valmiiseen soppaan runsaasti persiljaa ja tarjoa lisäksi myös näkkileipää.
  • Lisää aiheesta:

    Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaanVihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaMaissi-kesäkurpitsa-kanakeittoMerimiehen turskapataLihakeittoJauheliha-gulassikeitto
    MakkarakeittoKananmunatonPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Makkarakeitto
    • 08.09.202108:55
      Kaappaus keittiössä -reseptit

      Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan

    • 16.11.202011:45
      Keitot

      Helppo ja maukas nakkikeitto: Samulin nakkikeitto pikaliemellä

    • 15.04.202012:28
      Reseptit

      Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti

    • 30.01.202009:30
      Vihannekset

      Nakkikeitto huippukokki Jaakko Impiön tapaan

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Juustoinen siskonmakkarakeitto