Tiedätkö, miksi omenoita ei kannata säilyttää jääkaapissa?
Tiesitkö, että omenat vaikuttavat muihin hedelmiin silloin, kun niitä säilytetään lähekkäin?
Omenoita ei kannata säilyttää muiden hedelmien kanssa yhdessä, mikäli ei halua muiden hedelmien kypsyvän, sillä omenat vaikuttavat toisiin hedelmiin niitä kypsyttäen.
Älä säilytä omenoita kypsien hedelmien kanssa
Omenat tuottavat etyleeni-nimistä kaasua, joka vaikuttaa hedelmiin kypsyttäen niitä. Tästä syystä kannattaa olla tarkkana, missä omenoita säilyttää. Esimerkiksi jääkaapissa muiden hedelmien kanssa samassa laatikossa säilytetyt omenat voivat kypsyttää muita hedelmiä huomaamatta.
Tätä ominaisuutta voi kuitenkin hyödyntää säilyttämällä omenoita raakojen hedelmien kanssa. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, etteivät hedelmät ylikypsy etyleenin vuoksi.
Ole tarkkana näiden kanssa
Omena on yksi tutuimmista hedelmistä, joka tuottaa etyleeniä, mutta myös useat muut tutut hedelmät tuottavat etyleeniä. Esimerkiksi aprikoosien, avokadojen, banaanien, luumujen, mangojen, nektariinien, omenoiden, papaijoiden, passionhedelmien, persikoiden, päärynöiden, sokerimelonien, tomaattien ja viikunoiden säilytyksessä kannattaa olla tarkkana, sillä kaikki nämä hedelmät tuottavat etyleeniä erityisen paljon.
LUE MYÖS:
Yllättävä tutkimustulos: Tällainen omena auttaa laihtumaan
Selvitä tuoreus koputtamalla – tiesitkö näitä faktoja omenasta?
Lähteet: kasvikset.fi, huffingtonpost.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa