Säilytätkö sinäkin hedelmiä kulhossa? Tästä syystä se ei kannata!

hedelmäkulho hedelmät
Shutterstock

Jos haluat nauttia tuoreista raaka-aineista mahdollisimman pitkään, hedelmäkulhot ja jääkapin vihanneslokero ovat asioita, jotka kannaa unohtaa. 

VIDEO: Kiivin kuoriminen käy kätevästi juomalasin avulla. 

Lähes jokainen meistä on joskus sortunut heittämään pois pilalle tai ylikypsiksi päässeitä hedelmiä ja vihanneksia. Vuosittain suomalaiset kotitaloudet heittävät pois noin 22 miljoonaa kiloa vihanneksia ja juureksia – kuulostaa valtavalta määrältä, vai mitä?

Ruokahävikkiä voi onnistua vähentämään luopumalla tutuista ruoansäilytystavoista; hedelmäkulhosta ja jääkaapin vihanneslokerosta.

Perunat ja omenat sopivat samaan pussiin

Good House Keeping -sivuston mukaan kaikkia hedelmiä ja vihanneksia ei kannata säilyttää samassa paikassa niiden tuottaman etyleenin vuoksi. Etyleeni on kaasu, joka nopeuttaa kasvisten kypsymistä ja vanhenemista.

Runsaasti etyleeniä tuottavia kasviksia ovat muun muassa omenat, banaanit, kiivit, persikat, luumut, melonit ja tomaatit. Nämä kannattaa pitää erillään etenin etyleenille aroista vihreistä vihanneksista, kuten salaateista, kurkusta, yrteistä sekä porkkanoista.

Jos siis haluat pitää kasvikset tuoreina mahdollisimman pitkään, ne kannattaa pitää erillään toisistaan.

Vaikka tiettyjä kasviksia ei kannata säilyttää samassa paikassa, omenat ja perunat ovat asia erikseen. Perunapussiin kannattaa nimittäin lisätä yksi tai kaksi omenaa, sillä nämä hedelmät hidastavat perunoiden itämisprosessia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.