Korealainen ruoka on trendikkäämpää kuin koskaan ennen, samoin kuin kyseisen keittiön peruspilari, kimchi. Tällä kertaa tästä hapatetusta lisukkeesta valmistuu raikas ja keväinen versio.
Hapatetusta kiinankaalista valmistetusta ruokalajista, kimchistä, voidaan puhua lähes Korean kansallisruokana. Korealaisilla aterioilla kimchiä nautitaan niin aamiaisella, lounaalla kuin illallisella, ja kyseisestä ruokalajista on olemassa yli kaksisataa erilaista versiota.
Oikea kimchi valmistetaan fermentoimalla
Mikko Takalan ja Sami Rekolan uunituoreen Street Food Korea -kirjan mukaan kimchi on korealaisten itsensä mielestä maailman terveellisintä ruokaa, joka edesauttaa ruoansulatusta ja ehkäisee jopa syöpää.
Vitamiineja kimchissä on niin paljon, että pieni kulhollinen kattaa koko päivän tarpeet. Kun puhutaan kimchin valmistuksesta, tähän on korealaisten mukaan olemassa kaksi tapaa: oikea ja väärä.
Oikeaan kimchiin ei lisätä sitruuna- tai maitohappoa, vaan se valmistetaan fermentoimalla, eli käymällä. Perinteinen kiinankaali-kimchi maustetaan valkosipulilla, gochugarua-chilillä ja inkiväärillä, mutta kimchiä voidaan valmistaa myös ilman tulisuutta.

