Korealainen keittiö rakentuu hapatetuista raaka-aineista ja tulisen happamista mauista. Korealainen ruoka on hurmannut myös suomalaiset.
Korealainen ruokapöytä on tyypillisesti täynnä useita pieniä ruokalajeja. Ruokailu on sosiaalinen tapahtuma, ja siihen panostetaan huolella.
Alkuruokia ja pääruokia ei erotella, vaan tarjolla on yhtä aikaa lukematon määrä keittoja, salaatteja, haudutettuja sekä paistettuja liharuokia, kalaa ja mereneläviä, pikkelöityjä vihanneksia sekä tietysti riisiä ja kimchiä.
Viisi perusmakua
Korealaisen keittiön perusmaut ovat tulinen, kirpeä, hapan, makea ja suolainen. Tulisuutta ruokaan tuo korealainen chili, joka on myös käymisteitse valmistetun gochujang-chilitahnan pääraaka-aine.
Resepti: Gomachio eli seesamisuolaa
10 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
1 ruokalusikallinen merisuolaa1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
2. Murskaa seesaminsiemenet morttelissa ja sekoita suolan joukkoon.
3. Säilytä jääkaapissa tiiviissä pakkauksessa.
Myös soijapavuista valmistettu doenjang-tahna syntyy fermentoimalla. Hapatetut ja käymisteitse valmistetut raaka-aineet tuovat moniin ruokiin niiden ominaisen maun.
Chilin ja maustetahnojen lisäksi korealaisen keittiössä käytetään paljon soijakastiketta, kevätsipulia, valkosipulia, inkivääriä, seesamiöljyä sekä seesaminsiemensuolaa.

