Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naked cake: Mallan inkivääri-saksanpähkinä-vaahterasiirappi-nakupellekakku

Julkaistu 15.11.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Mallan versio.

Pohja

  • 150g voi
  • 300g vaahterasiirappi
  • 100g ruokokidesokeri
  • 100g fariinisokeri
  • 2,5dl stout-olutta
  • 300g vehnäjauho
  • 2rkl ruokasooda
  • 3tl ceylon-kaneli
  • 1-2rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 300g ranskankerma
  • 2 kananmunaa

Täyte

  • 4dl kermavaahtoa
  • 250g mascarpone-juustoa
  • n. 1dl hillottua tai kandeerattua inkivääriä paloina
  • saksanpähkinää rouhittuna (ohje alla)

Saksanpähkinät

  • 200g saksanpähkinää
  • 40g fariinisokeria
  • 30g tummaa siirappia
  • 30g voita

Kuorrutus

  • 3dl tomusokeri
  • 1dl vaahterasiirappi
  • 30g voi
  • 0,5tl vaniljasokeri

Valmistusohje

1. Valmista pohja; Sulata kattilassa voi, siirappi ja sokerit.  Lisää kattilaan olut sekä kuivat aineet ja sekoita. Vatkaa ranskankerma ja munat hyvin sekaisin ja lisää. Paista 175˚C 20-30min. Jäähdytä.

2. Valmista saksanpähkinät; sulata aineet ja lisää saksanpähkinät. Kiehuta hetki, laita leivinpaperille, jäähdytä ja rouhi.

3. Valmista täyte; paloittele hillotut/kandeeratut inkiväärinpalat pieneksi, vaahdota kerma ja mascarpone ja sekoita keskenään. Laita tomusokeria, jos on tarvis.

4. Kokoa kakku; pohja kolmeen osaa, väliin täytettä ja saksanpähkinärouhetta.

5. Valmista kuorrute; vatkaa kaikki sähkövatkaimella sekaisin. Koristele kakku tyllan avulla ja heitä vielä päällimmäiseksi loput saksanpähkinärouheesta.

Tarvikkeet

halk. n. 20-22c. irtopohjavuoka

pursotuspussi ja halk. 1mm tylla

kattila

Kandeerattua inkivääriä

Kandeerattuun inkivääriin:

10-15cm pala inkivääriä

vettä

kidesokeria

glukoosisiirappia

Keitä inkivääripaloja vedessä 4x15min (vaihda vesi välissä)

Keitä lopuksi n 1h sokeri-vesi-glukoosisiirapissa (vettä ja sokeria n 1:1, rkl glukoosisiirappia sekaan)

Anna kuivua ja pyörittele tomusokerissa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Passion-appelsiini kookoskakku, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Riitan vegaaninen naked cakeKoko Suomi leipoo: Alkukesän RaparperihuumaVilliyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivoksetOmenasta on moneksi: Mallan omenaa omenan kanssa omenallaSalaattikakku: Mallan Syntisen hyvä salaattikakku
Koko Suomi leipoo -reseptitTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti