Tehokkaat rasvanpolttajat – näillä saat aineenvaihdunnan käyntiin!

Curry
Shutterstock

Helppo tapa vauhdittaa aineenvaihduntaa on tehdä ruoasta mausteisempaa.

Haluatko vähentää ylimääräistä turvotusta ja saada aineenvaihdunnan käyntiin? Vähennä ruoastasi suolaa ja lisää joukkoon sen sijaan mausteita, joilla on tutkitusti rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia. Pelkillä mausteilla et tietenkään voi karistaa kiloja, mutta ne voivat antaa tarvittavan lisäpotkun rasvanpolttoon.

Cayennepippuri ja chili

Voimakkaat ja mausteiset cayennepippuri ja chili nostattavat kehon lämpötilaa ja piristävät aineenvaihduntaa. Lisäksi niiden sisältämä kapsaisiini auttaa aivoja vapauttamaan endorfiineja.

Inkivääri

Inkivääri sisältää runsaasti antioksidantteja, joten sen hyödyt terveydelle ovat erittäin suotuisat. Tutkimusten mukaan inkivääri voi piristää aineenvaihduntaa jopa 20 prosentilla kolmen tunnin ajaksi syömisen jälkeen. Tämä johtuu pääosin inkiväärin sisältämistä gingerolista ja kapsaisiinista, joiden tiedetään olevan aineenvaihduntaa piristäviä yhdisteitä.

Kaneli

Kaneli on mauste, joka tekee monesta ruoasta hiukan herkullisemman, mutta myös terveellisemmän. Kaneli nopeuttaa aineenvaihduntaa, auttaa ruoansulatuksessa ja voi jopa auttaa säätelemään verensokeria kakkostyypin diabetesta sairastavilla. Muista kuitenkin, ettei kanelia kannata syödä liikaa sen sisältämän kumariinin vuoksi.

Maustekurkuma

Maustekurkuma sopii hyvin erityisesti curryruokiin ja suomalaisille tuttu currymausteseos sisältääkin tätä supermaustetta. Maustekurkuman sisältämä antioksidanttinen kurkumiini on yhdiste, jolla on tulehdusta estäviä vaikutuksia. Tutkimuksissa on myös havaittu maustekurkuman kurkumiinin vähentävän painonnousua ehkäisevän rasvakudoksen kasvua. Lue vinkit, miten kurkumaa voi hyödyntää ruoanlaitossa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja