Tehokkaat rasvanpolttajat – näillä saat aineenvaihdunnan käyntiin!

Curry
Shutterstock

Helppo tapa vauhdittaa aineenvaihduntaa on tehdä ruoasta mausteisempaa.

Haluatko vähentää ylimääräistä turvotusta ja saada aineenvaihdunnan käyntiin? Vähennä ruoastasi suolaa ja lisää joukkoon sen sijaan mausteita, joilla on tutkitusti rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia. Pelkillä mausteilla et tietenkään voi karistaa kiloja, mutta ne voivat antaa tarvittavan lisäpotkun rasvanpolttoon.

Cayennepippuri ja chili

Voimakkaat ja mausteiset cayennepippuri ja chili nostattavat kehon lämpötilaa ja piristävät aineenvaihduntaa. Lisäksi niiden sisältämä kapsaisiini auttaa aivoja vapauttamaan endorfiineja.

Inkivääri

Inkivääri sisältää runsaasti antioksidantteja, joten sen hyödyt terveydelle ovat erittäin suotuisat. Tutkimusten mukaan inkivääri voi piristää aineenvaihduntaa jopa 20 prosentilla kolmen tunnin ajaksi syömisen jälkeen. Tämä johtuu pääosin inkiväärin sisältämistä gingerolista ja kapsaisiinista, joiden tiedetään olevan aineenvaihduntaa piristäviä yhdisteitä.

Kaneli

Kaneli on mauste, joka tekee monesta ruoasta hiukan herkullisemman, mutta myös terveellisemmän. Kaneli nopeuttaa aineenvaihduntaa, auttaa ruoansulatuksessa ja voi jopa auttaa säätelemään verensokeria kakkostyypin diabetesta sairastavilla. Muista kuitenkin, ettei kanelia kannata syödä liikaa sen sisältämän kumariinin vuoksi.

Maustekurkuma

Maustekurkuma sopii hyvin erityisesti curryruokiin ja suomalaisille tuttu currymausteseos sisältääkin tätä supermaustetta. Maustekurkuman sisältämä antioksidanttinen kurkumiini on yhdiste, jolla on tulehdusta estäviä vaikutuksia. Tutkimuksissa on myös havaittu maustekurkuman kurkumiinin vähentävän painonnousua ehkäisevän rasvakudoksen kasvua. Lue vinkit, miten kurkumaa voi hyödyntää ruoanlaitossa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!