Polta rasvaa helposti! Viisi herkullista välipalaa, jotka auttavat sinua laihtumaan

Näin teet maistuvan munakahvin kotona
Poimi videolta resepti terveysjuoman, munakahvin valmistukseen.

Tutut mausteet – vanilja, sahrami, kaneli – sisältävät runsaasti terveyttä edistäviä antioksidantteja. Nämä mausteet muuttavat terveellisen välipalasi hetkessä entistäkin paremmaksi herkuksi. 

Ravitsemusterapeutti Fredrik Paulún listasi Expressen-sivustolle joukon rasvanpolttoa edistäviä ruokia ja juomia, jotka voivat auttaa sinua karistamaan muutaman kilon ennen joulun herkutteluja.

1. Mausteinen kahvi

Kahvi on tunnetusti jo itsessään erinomainen rasvanpolttojuoma, mutta jos haluat tehostaa vaikutusta entisestään, lisää kahvipurujen joukkoon ripaus kanelia tai kardemummaa.

Nämä mausteet auttavat paitsi polttamaan rasvaa, ne auttavat tyydyttämään makeanhimoa. Paulún muistuttaa, että mausteisia ruokia ja juomia nautittaessa pienikin määrä voi riittää tekemään sinut onnelliseksi.

2. Kaakaolla ja vaniljalla maustettu chiavanukas

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu chiavanukas on paitsi herkullinen, myös terveellinen välipala. Lisää pari ruokalusikallista chiansiemeniä, teelusikallinen kaakaojauhetta ja ripaus vaniljaa maitoon ja jätä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kun vanukkaan päälle lisätään marjoja juuri ennen tarjoilua, antioksidanttipitoinen välipalapommi on valmis.

3. Puuro omenan, kardemumman ja kanelin kera

Kaurahiutaleista, terveellisestä omenasta ja mausteista syntyy hyvää tekevä väli- tai aamupala, jolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Kaurahiutaleiden sisältämä kuitu hellii vatsaa ja auttaa pysymään kylläisenä pidempään, mutta mausteilla on tässä ruossa tärkeä rooli.

Kaneli tehostaa aineenvaihduntaa ja säätelee verensokeria, joilla on keskeinen rooli laihtumisessa. Kardemumma parantaa puolestaan aineenvaihduntaa ja auttaa näin ollen polttamaan rasvaa.

4. Sahramilla maustettu  jogurtti


Terveellinen välipala syntyy sekoittamalla jogurtin joukkoon ripauksen sahramia, auringonkukansiemeniä ja mantelirouhetta.

– Sahrami on todella mielenkiintoinen mauste. Se sisältää vesiliukoista karotenoideja, mikä tekee tästä mausteesta todella tehokkaan. Sahramilla on todettu olevan vaikutusta mieleen, ja se voikin toimia luonnollisena masennuslääkkeenä, Paulún kertoo.

5. Pähkinät ja raejuusto

Proteiinipitoinen ja nälkää hyvin poissa pitävä välipala muuttuu entistäkin terveellisemmäksi, kun lisäät raejuuston päälle pähkinöitä.

Runsaasti hyviä rasvoja sisältävät pähkinät ovat asiantuntijan mukaan mitä parhainta rasvanpolttoruokaa. Pähkinöitä kannattaa kuitenkin nauttia kohtuudella, sillä vaikka pähkinät ovat terveellisiä, ne sisältävät myös runsaasti kaloreita. 

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja