Mainos

Nopeuta aineenvaihduntaa ja edistä rasvanpolttoa – "mausta" ruoat näillä raaka-aineilla

Tietyillä mausteilla ja mausteiden tapaan ruokaan lisättävillä raaka-aineilla aineenvaihdunnalle voi antaa kyytiä.

Ravitsemusterapeutit Jessica Levinson ja Frances Largeman-Roth listasivat raaka-aineita, jotka vauhdittavat aineenvaihduntaa.

Chili

Chili on oikeaa laihduttajan superruokaa, sillä sen sisältämä kapsaisiini saa kehon tuottamaan tavallista enemmän lämpöä – ja tehostaa täten kalorien palamista. Tämän myötä myös aineenvaihdunta kiihtyy.

Cayennepippuri

Samaan tapaan kuin chili, myös cayennepippuri sisältää aktiivista ainesosaa, kapsaisiinia, joka antaa hetkellisesti kyytiä aineenvaihdunnalle. Vaikka kapsaisiinin vaikutus on hetkellinen, voi siitä ottaa kaiken irti nauttimalla cayennepippuria osana erilaisia ruokia ja juomia pitkin päivää.

Vihreä tee

Tutkimuksissa on osoitettu, että vihreän teen nauttiminen voi tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa jopa neljällä prosentilla entisestä. Jos vihreä tee ei maistu sellaisenaan, kannattaa perehtyä esimerkiksi vihreää teetä sisältävään matcha-jauheeseen, jota voi lisätä muun muassa smoothieiden joukkoon.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikasta voi olla yllättävää apua, jos aineenvaihdunnan toivoisi tehostuvan. Omenamehusta valmistettu omenaviinietikka voi niin ikään auttaa pitämään verensokerin erityisen tasaisena – ja helpottaa tästä syystä herkkuhimoa.

Lähteet: Compoundchem, Prevention

Miltä näyttää Jutta Gustafsbergin jääkaapin sisältö? Katso video!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja