Rasva palamaan – tässä yksinkertainen tapa nopeuttaa aineenvaihduntaa!

Curry
Mausteinen ruoka voi olla avain rasvanpolttoon! Shutterstock

Mausteet ovat nopea ja yksinkertainen tapa tehdä ruoasta maukasta, mutta niistä voi olla joskus muutakin hyötyä. Kun valitset mausteet ruokiisi viisaasti, saatat vauhdittaa aineenvaihduntaasi ja tehostat rasvanpolttoa.

Näillä neljällä mausteella voi olla rasvanpolttoa tehostavia vaikutuksia:

Inkivääri piristää aineenvaihduntaa

Inkiväärissä on paljon antioksidantteja, joten sen hyödyt terveydelle ovat merkittävät. Inkivääri voi piristää aineenvaihduntaa jopa 20 prosentilla noin kolmen tunnin ajaksi. Tämä johtuu pääosin inkiväärin sisältämistä, aineenvaihduntaa piristävistä yhdisteistä, kuten kapsaisiinista.

Maukas kaneli edistää ruoansulatusta

Kaneli on mauste, joka etenkin talvella tekee monesta reseptistä hiukan herkullisemman, mutta myös terveellisemmän. Kaneli tehostaa aineenvaihduntaa, auttaa ruoansulatuksessa ja voi jopa auttaa säätelemään verensokeria kakkostyypin diabetesta sairastavilla. Muista kuitenkin, ettei kanelia kannata nautiskella liikaa, sillä se sisältää terveydelle haitallista kumariinia.

Chilillä ja cayennepippurilla potkua

Voimakas ja mausteinen cayennepippuri nostaa kehon lämpötilaa ja piristää aineenvaihduntaa. Lisäksi cayennen kapsaisiini auttaa aivoja vapauttamaan endorfiineja.

Maustekurkumalla rasva palamaan

Maustekurkuma on yksi currymausteseoksen ainesosista. Maustekurkuman sisältämä antioksidanttinen kurkumiini on yhdiste, jolla on tulehdusta estäviä vaikutuksia. Maustekurkuman kurkumiinin tutkimuksissa todettu vähentävän painonnousua ja ehkäisevän rasvakudoksen kasvua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja