Polta rasvaa syömällä oikein – nämä raaka-aineet auttavat
Popsugar.com listasi yhteen raaka-aineita, joiden avulla aineenvaihdunta tehostuu ja rasva palaa entistä tehokkaammin.
Kun aineenvaihdunnalle antaa oikeanlaisella ravinnolla vauhtia, palaa rasva kehosta entistä helpommin. Poimi vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia, jotta saisit lisäbuustia rasvanpolttoon!
Chili
Etenkin tuliset chilit tunnetaan ruoansulatuksen vauhdittajina. Tämä perustuu siihen, että chilin sisältämä kapsaisiini kiihdyttää aineenvaihduntaa – ja ehkäisee mielitekoja.
Kokojyvätuotteet
Kokojyvätuotteet hellivät kuitupitoisuutensa vuoksi ruoansulatusta, ja niiden syöminen voi siksi auttaa polttamaan myös rasvaa. Tuotteiden pakkausselosteista kannattaa aina tarkistaa, että valittu tuote on varmasti kokojyvää.
Kahvi
Kofeiini stimuloi kehon hermojärjestelmää. Popsugarin mukaan kahvikupillisen vaikutus aineenvaihdunnan tehostumiseen voi olla huikea: kahvi voi tehostaa aiheenvaihdunnan toimintaa jopa kahdeksan prosenttia tavalliseen verrattuna.
Viinietikka
Mausteena ja kastikkeena käytetty viinietikka voi auttaa polttamaan rasvaa. Tutkimuksessa on saatu viitteitä siitä, että viinietikan rasvaa polttava vaikutus perustuisi sen sisältämään happoihin.
Sitrushedelmät
Sitrushedelmät voivat olla korvaamaton apu ruokavalioremontin osana, sillä ne tehostavat aineenvaihdunnan toimintaa. Jos tavoitteena on laihtua, kannattaa epäterveellisen välipalan sijaan syödä sitrushedelmiä.
Mausteet
Kun aineenvaihdunnan haluaa pitää mahdollisimman tehokkaana optimaalista rasvanpolttoa ajatellen, ei mausteissa kannata säästellä. Chilin ohella erityisesti kurkuma ja kaneli tunnetaan ruoansulatusta vilkastuttavina mausteina.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan