7 uutta tapaa maustaa ruoka – käytätkö jo tätä terveysmaustetta?

kurkuma, smoothie
Shutterstock

Lojuuko maustehyllyssäsi käyttöä odottava purkki kurkumaa? Lue vinkit tämän terveyshyödyistäänkin tunnetun mausteen käyttöön.

Kurkuma on mauste, jolla tiedetään olevan runsain mitoin huikeita terveyshyötyjä. Mutta miten ja missä ruoissa kurkumaa oikein voisi käyttää?

Kurkuma on pitkään ollut intialaisten curry-ruokien maustaja, mutta sitä käytetään myös tuomaan väriä esimerkiksi sinappiin. On kuitenkin muitakin tapoja hyödyntää kurkumaa niin ruoissa kuin juomissakin. Testaa seuraavat vinkit!

1. Lisää kurkumaa munakokkeliin tai frittataan. Laita ripaus kurkumaa munakokkelin, frittatatan tai tofukokkelin joukkoon. Jos kurkuma on ruokapöydässäsi uusi tuttavuus, tämä on hyvä tapa aloittaa tutustuminen.

2. Ripottele kurkumaa paahdettujen vihannesten joukkoon. Kurkuman hennosti lämmin ja pippurinen maku toimii erityisen hyvin kukkakaalin, perunoiden ja juuresten kanssa.

3. Lisää kurkumaa riisiin. Ripaus kurkumaa tuo kattilalliseen riisiä väriä ja mietoa makua.

4. Kokeile lehtivihannesten kera. Ripottele kurkumaa esimerkiksi kaali- tai lehtikaaliruokiin.

5. Käytä keitoissa. Kattilallinen vihannes- tai kanakeittoa tuntuu vieläkin lämpöisemmältä, kun siihen on ripoteltu kurkumaa.

6. Sekoita smoothieen. Tuore kurkumanjuuri on erityisen hyvä lisä mehuihin ja smoothie-juomiin, mutta ripaus maustejauhettakin on hyvä. Hieman pistävä maku peittyy yleensä hyvin sekoittuessaan smoothien muihin ainesosiin.

7. Tee teetä. Tee itse maukas ja lämmin juoma: hauduta kurkumaa ja inkivääriä maidon ja hunajan kanssa.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja