Hyvästi ähky! Nämä kahdeksan ruoka-ainetta vähentävät selvästi turvotusta

shutterstock_624060467
Inkivääri ja sitruuna edistävät ruoansulatusta ja vähentävät vatsan turvotusta. Shutterstock

Ruokailun jälkeiselle turvotukselle voi saada helpotusta syömällä näitä kahdeksaa ruoka-aineita.

Oli vatsasi turvonnut sitten nestehukan takia tai vatsalle sopimattoman ruoan vuoksi, voi vatsan turvotusta vastaan taistella näiden tuttujen ja hyväksi todettujen ruokien avulla.

Cayennepippuri

On aika kaivaa chili-kastikkeet esiin, sillä aterian maustaminen tulisilla mausteille tekee hyvää vatsan turpoamiselle. Muun muassa cayennepippurista löytyvä kapsaisiini vähentää ruoansulatuksessa syntyviä kaasuja samalla, kun se lisää ruoan sulamista edistäviä entsyymejä elimistössä.

Jogurtti

Maitohappobakteeria sisältävä jogurtti edesauttaa ruoan sulamista ja imeytymistä elimistöön. Ja mitä vähemmän ostamassasi jogurtissa on rasvaa ja sokeria, sitä terveellisempää se myös on.

Inkivääri

Inkivääri on yksi vanhimpiä ihmisen käyttämiä terveyttä edistäviä raaka-aineita. Sillä on tulehduksia ja bakteereja hillitseviä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat myös vatsan turvotukseen. Inkiväärissä on lisäksi ruoansultusta edistäviä entsyymejä.

Fenkolin siemenet

Inkiväärin tavoin myös fenkolin siemeniä on käytetty jo kauan ruoansulatuksen edistämiseen. Fenkolin siemeniä voi käyttää mausteena, mutta siitä voi myös tehdä yrttiteetä.

Banaani

Banaania on tunnetusti helppo käyttää ja syödä. Lisäksi se on loistava turvotuksen hillitsemiseen, sillä banaanissa on paljon kaliumia. Kalium auttaa myös kehon suolatasapainon ylläpitämisessä.

Sitruuna

Koska sitruunamehun kemiallinen koostumus on hyvin lähellä vatsahappojen koostumusta, auttaa sitruunamehu ruoansulatuksen toimintaan. Koska ihmisten vatsahappojen laatu vaihtelee paljon, on sitruunamehu hyvin yleinen apu vatsan turvotukseen.

Valkosipuli

Valkosipuli lisää yhdessä suolan kanssa vatsan turvotusta, mutta yksinään se hillitsee ruoansulatuksessa syntyviä kaasuja. Hienonnetun valkosipulin lisääminen vähäsuolaiseen kasvisliemeen on helppo tapa tehdä valkosipulikeittoa.

Vesimeloni

Noin 90 prosenttia vesimeloneista on vettä, joten ne auttavat kehon nestetasapainon ylläpidossa. Tämä vuorostaan vähentää turvotusta. Vesimeloni on myös luonnollinen diureetti, mikä auttaa ylimääräisen veden ja suolojen poistumista elimistöstä virtsan mukana.

***

1:29


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja