Teetkö näin makkaralle ennen grillaamista? Tärkeä neuvo: "Ei kannata laittaa…"
Miten makkara grillataan oikein? Ota huomioon muutama seikka ja katso videolta vinkit!
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerrottiin, monelle suomalaiselle kesä ei ole kesä ilman grillimakkaraa. K-ryhmä tuoreen kyselytutkimuksen perusteella nimittäin jopa 92 prosenttia suomalaisista syö kesäisin makkaraa. Suurin myyntipiikki makkaramyynneissä nähdään juhannusviikolla.
Makkaran grillaaminen on todella yksinkertaista, eikä siinä voi asiantuntijan mukaan mennä kovin pahasti metsään. Muutama oleellinen valmistusvinkki kuitenkin kannattaa pitää mielessä.
Älä laita makkaraa grilliin suoraan jääkaapista
Grillimakkaroita on tarjolla kaupoissa moneen makuun ja makkaran paras valmistustapa riippuu toki tuotetyypistä. Tietyt perussäännöt pätevät kuitenkin lähes kaikkiin makkaroihin.
Lihatiedotuksesta neuvottiin viime vuonna, miten makkarat kannattaa grillata:
– Makkaraa ei kannata laittaa grilliin suoraan jääkaapista. Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta.
Hiillosta kannattaa myös malttaa odottaa, eikä laittaa makkaroita suoraan liekkien päälle grillaantumaan. Kaasugrillissäkään ei kannata vetää tehoja täysille.
– Parhaan lopputuloksen saa paistamalla makkaraa keskilämmöllä rauhassa, ettei makkara pala.
Mitä muuta makkaran grillaamisessa tulee ottaa huomioon? Katso jutun yllä olevalta videolta oikea tapa grillata makkara.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka