Teetkö näin makkaralle ennen grillaamista? Tärkeä neuvo: "Ei kannata laittaa…"

Näin grillaat makkaran oikein 0:55 Näin grillaat makkaran oikein
KATSO VIDEO: Näin makkara grillataan oikein. Teetkö itse samalla tavalla?

Miten makkara grillataan oikein? Ota huomioon muutama seikka ja katso videolta vinkit!

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerrottiin, monelle suomalaiselle kesä ei ole kesä ilman grillimakkaraa. K-ryhmä tuoreen kyselytutkimuksen perusteella nimittäin jopa 92 prosenttia suomalaisista syö kesäisin makkaraa. Suurin myyntipiikki makkaramyynneissä nähdään juhannusviikolla. 

Makkaran grillaaminen on todella yksinkertaista, eikä siinä voi asiantuntijan mukaan mennä kovin pahasti metsään. Muutama oleellinen valmistusvinkki kuitenkin kannattaa pitää mielessä.

Älä laita makkaraa grilliin suoraan jääkaapista

Grillimakkaroita on tarjolla kaupoissa moneen makuun ja makkaran paras valmistustapa riippuu toki tuotetyypistä. Tietyt perussäännöt pätevät kuitenkin lähes kaikkiin makkaroihin. 

Lihatiedotuksesta neuvottiin viime vuonna, miten makkarat kannattaa grillata:

– Makkaraa ei kannata laittaa grilliin suoraan jääkaapista. Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta.

Hiillosta kannattaa myös malttaa odottaa, eikä laittaa makkaroita suoraan liekkien päälle grillaantumaan. Kaasugrillissäkään ei kannata vetää tehoja täysille.

– Parhaan lopputuloksen saa paistamalla makkaraa keskilämmöllä rauhassa, ettei makkara pala.

Mitä muuta makkaran grillaamisessa tulee ottaa huomioon? Katso jutun yllä olevalta videolta oikea tapa grillata makkara.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat