Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaa

0:49Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaaKATSO MYÖS: Neljä helppoa ideaa graavilohen maustamiseen.
Julkaistu 11.12.2023 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Graavaa kala joulupöytää varten valmiiksi jo nyt!

Graavikala, erityisesti graavilohi, kuuluu tärkeänä osana monen suomalaisen joulupöytään. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu parhaat reseptit graavilohen valmistamiseen.

Kalan graavaaminen itse on todella helppoa ja varsin nopeaakin. Joulukiireitä voi kuitenkin helpottaa entisestään kalan graavaaminen hyvissä ajoin ennakkoon.

Mitäpä jos suuntaat kaupan kalatiskille jo nyt valitsemaan sopivaa kalafilettä joulupöytään? Voit ostaa kirjolohi- tai vaikkapa siikafileen jo nyt, graavata sen ja säilöä jouluksi pakastimeen. Näin vältät myös jouluviikon ruuhkat kalatiskillä. Parhaimmillaan säästät myös rahaa, kun kalaostoksesi ei ajoitu pahimpaan sesonkiin.

Lue myös: Harri Syrjänen esittelee "huikean tuotekehittelyn tuloksen" – pitkän treenin jälkeen syntyi täydellisen graavilohen resepti

Graavikalan kuten graavilohen pakastaminen

Graavikala säilyy pakastimessa muutaman kuukauden ajan. Osta kalafilee ja graavaa se normaaliin tapaan. Kalan annetaan graavautua jääkaapissa kahden vuorokauden ajan. Tämän jälkeen kalasta poistetaan ylimääräiset mausteet ja se on valmis pakastettavaksi.

Muista, että graavikala kannattaa valmistaa pakkaseen vain tuoreesta kalafileestä – ei siis jo kertaalleen pakastetusta.

Voit pakastaa fileen kokonaisena tai vaihtoehtoisesti pienempinä annoksina. Näin voit sulattaa graavikalaa aina tarpeen mukaan joulun herkkupöytään. Graavilohen tai muun graavikalan sulatus kannattaa suorittaa jääkaapissa, ei koskaan huoneenlämmössä.

Lue myös: Graavilohesta parempaa: Kati vinkkaa neljä helppoa kikkaa

Lue myös: Moni ei tiedä, mitä graavilohen nimi oikeasti tarkoittaa – tämä kaikki sinun täytyy tietää graavatusta kalasta

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Ostatko kalaa jouluksi? Muista tämä!Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna rahaa ja aikaaMikä on graavilohen ja kylmäsavustetun lohen ero?Muista tämä, jos valmistat tai ostat graavilohtaMoni ei tiedä, mitä graavilohen nimi oikeasti tarkoittaa – tämä kaikki sinun täytyy tietää graavatusta kalastaMoni ei hoksaa hyödyntää kätevää arkiruokaa – avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"
KalaRuokaJouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen