Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaa

Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaa 0:49 Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaa
KATSO MYÖS: Neljä helppoa ideaa graavilohen maustamiseen.

Graavaa kala joulupöytää varten valmiiksi jo nyt!

Graavikala, erityisesti graavilohi, kuuluu tärkeänä osana monen suomalaisen joulupöytään. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu parhaat reseptit graavilohen valmistamiseen.

Kalan graavaaminen itse on todella helppoa ja varsin nopeaakin. Joulukiireitä voi kuitenkin helpottaa entisestään kalan graavaaminen hyvissä ajoin ennakkoon.

Mitäpä jos suuntaat kaupan kalatiskille jo nyt valitsemaan sopivaa kalafilettä joulupöytään? Voit ostaa kirjolohi- tai vaikkapa siikafileen jo nyt, graavata sen ja säilöä jouluksi pakastimeen. Näin vältät myös jouluviikon ruuhkat kalatiskillä. Parhaimmillaan säästät myös rahaa, kun kalaostoksesi ei ajoitu pahimpaan sesonkiin.

Graavikalan kuten graavilohen pakastaminen

Graavikala säilyy pakastimessa muutaman kuukauden ajan. Osta kalafilee ja graavaa se normaaliin tapaan. Kalan annetaan graavautua jääkaapissa kahden vuorokauden ajan. Tämän jälkeen kalasta poistetaan ylimääräiset mausteet ja se on valmis pakastettavaksi.

Muista, että graavikala kannattaa valmistaa pakkaseen vain tuoreesta kalafileestä – ei siis jo kertaalleen pakastetusta.

Voit pakastaa fileen kokonaisena tai vaihtoehtoisesti pienempinä annoksina. Näin voit sulattaa graavikalaa aina tarpeen mukaan joulun herkkupöytään. Graavilohen tai muun graavikalan sulatus kannattaa suorittaa jääkaapissa, ei koskaan huoneenlämmössä.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.