Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee "jauhelihapihvejä" yllättävistä ainesosista: "Toimii yhtä hyvin"

Kvinoan suosio Suomessa on ollut nousussa.
Kvinoan suosio Suomessa on ollut nousussa.Colourbox
Julkaistu 09.01.2016 18:03
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Perinteisistä jauhelihapihveistä voi tehdä helposti myös lihattomia versioita, jotka maistuvat aivan yhtä hyvin.

Emmi-Liia Sjöholmin Koko perheen kattaus -kirjassa esitellään resepti, jolla voi korvata perinteiset jauhelihapihvit. Jauhelihan sijaan reseptin pääosassa on kvinoa – sekä mustat tölkkipavut

– Jauhelihapihvit ovat helppo arkiruoka lapsiperheissä – niihin vain käytetään perinteisesti sidosaineina kananmunaa ja korppujauhoja. Keitetyn kvinoan puuromainen koostumus toimii yhtä hyvin ja onkin mainio raaka-aine erilaisissa pihveissä, Sjöholm kirjoittaa.

Mustapapu-kvinoapihvit

8 pihviä

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 tl kasvisfondia
4 dl mustia tölkkipapuja
1 tl kuivattua timjamia
öljyä paistamiseen

Huuhtele kvinoa hyvin tiheässä siivilässä. Voit käyttää vauvaharsoa apuna, jotta pikkuruiset jyvät eivät valu viemäriin. Kaada kvinoa kattilaan ja mittaa mukaan vesi ja kasvisfondi. Kiehauta vesi ja anna kvinoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Huuhdo mustapavut lävikössä ja muussaa ne kulhossa haarukalla. Lisää valmis kvinoa, mausta timjamilla ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla rapeiksi.

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Koko perheen kattaus (Atena 2016)

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Boltsi-gnocchi -paistosRuokaideat vähissä? Espanjalainen ruokasuosikki valmistuu jopa vartissa – tämä paella on todellinen arjen pelastaja!Näin teet hyvän lasagnen superhalvalla: Annos maksaa vain 65 senttiä!"Korvaa jauheliha heinäsirkoilla" – valmistetaanko lihapullat tulevaisuudessa näin?Vaihtelua perinteiseen lihapullareseptiin – lisää tätä maustetta!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"