Tee "jauhelihapihvejä" yllättävistä ainesosista: "Toimii yhtä hyvin"

kvinoa
Kvinoan suosio Suomessa on ollut nousussa. Colourbox

Perinteisistä jauhelihapihveistä voi tehdä helposti myös lihattomia versioita, jotka maistuvat aivan yhtä hyvin.

Emmi-Liia Sjöholmin Koko perheen kattaus -kirjassa esitellään resepti, jolla voi korvata perinteiset jauhelihapihvit. Jauhelihan sijaan reseptin pääosassa on kvinoa – sekä mustat tölkkipavut

– Jauhelihapihvit ovat helppo arkiruoka lapsiperheissä – niihin vain käytetään perinteisesti sidosaineina kananmunaa ja korppujauhoja. Keitetyn kvinoan puuromainen koostumus toimii yhtä hyvin ja onkin mainio raaka-aine erilaisissa pihveissä, Sjöholm kirjoittaa.

Mustapapu-kvinoapihvit

8 pihviä

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 tl kasvisfondia
4 dl mustia tölkkipapuja
1 tl kuivattua timjamia
öljyä paistamiseen

Huuhtele kvinoa hyvin tiheässä siivilässä. Voit käyttää vauvaharsoa apuna, jotta pikkuruiset jyvät eivät valu viemäriin. Kaada kvinoa kattilaan ja mittaa mukaan vesi ja kasvisfondi. Kiehauta vesi ja anna kvinoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Huuhdo mustapavut lävikössä ja muussaa ne kulhossa haarukalla. Lisää valmis kvinoa, mausta timjamilla ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla rapeiksi.

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Koko perheen kattaus (Atena 2016)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.