Lihapulliin voi tuoda uudenlaista twistiä maustamalla ne suolan ja pippurin lisäksi timjamilla.
Outi Väisäsen ja Elvi Ristan vastikään julkaistussa Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi -kirjassa (Readme.fi 2016) esitellään lihapullaresepti, johon kuivattu timjami tuo mausteiden saralla twistiä.
Jos perinteiseen lihapullareseptiin kaipaa vaihtelua, kannattaa kokeilla Väisäsen timjamilihapullien reseptiä. Resepti on yksi ruokakirjailijan omista suosikeista – ja jättämällä suolan pois se maistuu myös perheen pienimmille.
– Kirja on täynnä vauvavuotena kehittämiäni reseptejä, jotka helpottavat lapsiperheen ruokarumbaa, Väisänen kertoo.
Pehmeät timjamilihapullat
n. 20 kpl
600 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 dl kauraranskankermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
1 rkl kuivattua timjamia
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Lisäksi:
1 valkosipulisuolakurkku
VINKKI! Voit myös paistaa pullat paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, niin saat erityisen maukkaan pinnan.

