"Korvaa jauheliha heinäsirkoilla" – valmistetaanko lihapullat tulevaisuudessa näin?

otokat_lihapullat_03
© Topi Kairenius 2016

Lihapullat ja perunamuusi ovat perinteinen ruoka, mutta mitä jos korvaisitkin lihan proteiinirikkaalla hyönteisjauheella?

Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat helposti ötökkäpullia. Ötökkäpullat voi tarjoilla samaan tapaan kuin lihapullat – eli vaikkapa perunamuusin kera!

Hyönteisten myyminen elintarvikkeena on vielä kiellettyä Suomessa, mutta niitä saa tilattua esimerkiksi verkkokaupasta Hollannista. Ötökkäpullien valmistuksessa käytetään sirkkajauhetta, jota on helppo lisätä erilaisiin taikinoihin.

Ötökkäpullat

100 g kidneypapuja

50 g korppujauhoja

20 g sirkkajauhetta

0,5 dl soijakastiketta

1 tl suolaa

2 munaa

1 dl kermaa tai sen korviketta

½ tl cayennepippuria

mustapippuria

3 tl BBQ-maustetta

Sekoita korppujauhot, sirkkajauhe, suola ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa pavut, soija, munat ja kerma. Sekoita hyvin kaikki aineet keskenään. Jos taikina tuntuu vetelältä, voit lisätä korppujauhoja sekä samassa suhteessa sirkkajauhetta ja mausteita.

Kun massa on sopivan tiivis, pyörittele taikinasta pieniä palleroita ja paista kuumalla pannulla öljyssä.

Resepti: Topi Kairenius

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat