Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Korvaa jauheliha heinäsirkoilla" – valmistetaanko lihapullat tulevaisuudessa näin?

© Topi Kairenius 2016
Julkaistu 17.09.2016 08:00

Emmi Kärkkäinen

Lihapullat ja perunamuusi ovat perinteinen ruoka, mutta mitä jos korvaisitkin lihan proteiinirikkaalla hyönteisjauheella?

Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat helposti ötökkäpullia. Ötökkäpullat voi tarjoilla samaan tapaan kuin lihapullat – eli vaikkapa perunamuusin kera!

Hyönteisten myyminen elintarvikkeena on vielä kiellettyä Suomessa, mutta niitä saa tilattua esimerkiksi verkkokaupasta Hollannista. Ötökkäpullien valmistuksessa käytetään sirkkajauhetta, jota on helppo lisätä erilaisiin taikinoihin.

Ötökkäpullat

100 g kidneypapuja

50 g korppujauhoja

20 g sirkkajauhetta

0,5 dl soijakastiketta

1 tl suolaa

2 munaa

1 dl kermaa tai sen korviketta


½ tl cayennepippuria

mustapippuria

3 tl BBQ-maustetta

Sekoita korppujauhot, sirkkajauhe, suola ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa pavut, soija, munat ja kerma. Sekoita hyvin kaikki aineet keskenään. Jos taikina tuntuu vetelältä, voit lisätä korppujauhoja sekä samassa suhteessa sirkkajauhetta ja mausteita.

Kun massa on sopivan tiivis, pyörittele taikinasta pieniä palleroita ja paista kuumalla pannulla öljyssä.

Resepti: Topi Kairenius

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat Suomalaiskokin vinkki: Meheviä lihapullia saakin aikaiseksi näin helposti – unohda kokonaan paistaminenHelppo arkiruoka alle puolessa tunnissa: "Näin maukkaita lihapullia et ole vielä syönyt"Lihapulla-nirvana! Tässäkö maailman paras lihapullaresepti?Et ikinä usko, mistä nämä naposteltavat on tehty – kokeile kotonaTee "jauhelihapihvejä" yllättävistä ainesosista: "Toimii yhtä hyvin"
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?