Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisen mehevän broilerin takaa vain yksi asia: Jätä tuttu tuote kauppaan ja osta tätä!

Shutterstock
Julkaistu 13.07.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Kun paistat broilerin kokonaisena uunissa, saat siitä helposti mehevää. Fileet kannattaa siis jättää kauppaan. 

Broilerin kypsentämisessä haasteena on tavallisesti se, että lihasta tulee niin helposti turhan kuivaa. Suomen ensimmäinen Top Chef, kokki Akseli Herlevi huomauttaa, että tätä pelkoa ei usein ole, jos broilerin kypsentää kokonaisena.

– Kun kokonainen lintu paistetaan luiden kanssa, niin se ei kyllä kuivu kovin helposti, Herlevi toteaa.

Huippukokki kehottaa olemaan broilerin kypsentämisessä hieman tavallista varovaisempi, jotta lopputulos olisi juhlapöydässä mahdollisimman mehukas.

– Uunissa kannattaa pitää hieman matalampaa lämpötilaa, niin kypsennys on hellävaraisempaa, Herlevi vinkkaa.

– Jos tavallisesti paistaa broileria 200 asteessa, niin lämpötilan voisi laskea tässä tapauksessa vaikka 180 asteeseen, hän vinkkaa.

Kokeile kotona: Kokonainen broileri uunissa

4-5 hengelle:
1 kokonainen broileri
2 rkl voita
1 tl suolaa
jauhettua valkopippuria
kiinalaista soijaa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää suola, pippuri ja soija. Laita broileri ritilälle, jonka alle asetat uunipannun, tai uuninkestävään vuokaan. Penslaa broileri soijalla ja mausteilla maustetulla voisulalla.

2. Laita broileri uuniin 1-1 ¼ tunniksi. Penslaa silloin tällöin rasvalla, jota tihkuu vuokaan tai pellille. Kallista broileria, jotta siitä tihkuu hieman nestettä - näin voit tarkistaa broilerin kypsyyden. Jos neste on kirkasta eikä punaista, broileri on valmis syötäväksi. Paista vielä 15 minuuttia, jos neste on punertavaa, ja kokeile sitten uudestaan.

Voit käyttää apunasi myös paistomittaria. Broileri on valmis, kun mittari näyttää noin 75 astetta.

3. Ota broileri uunista, paloittele ja tarjoile.

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2015

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäVarma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisenTaas kuivaa broileria? Nämä helpot, mutta tärkeät työvaiheet takaavat mehukkaan lopputuloksen5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä mikrossa!Uunissa paistettu broileri
BroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa