Varma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisen

shutterstock_89920270
Liota fileitä suolaliemessä ennen paistoa! Shutterstock

Broilerin rintafileistä saa paistettua uunissa uskomattoman meheviä. Testaa helppoa kikkaa!

Ruokasivusto Foodbeastin testikeittiössä kokeiltiin erilaisia tapoja kypsentää broilerin rintafileitä. Testien tavoitteena oli selvittää, mikä menetelmistä tuottaisi mehukkaimman lopputuloksen.

Kävi ilmi, että rintafileet kannattaa kypsentää uunissa 220 asteessa lihalämpömittaria käyttäen. Tärkeintä on kuitenkin liottaa fileitä suolaliemessä ennen paistoa.

Broilerin rintafileiden paisto-ohje:

1. Laita broilerin rintafileet likomaan runsaalla suolalla maustettuun veteen 20–30 minuutiksi. Tämä korostaa broilerin luonnollista makua ja tekee lopputuloksesta mehukkaan.

Kariniemen mukaan broilerin suolaamiseen sopii noin 5 prosentin suolaliemi, eli esimerkiksi 1l vettä + vajaa ½ dl merisuolaa. Suolan määrä voi tuntua aika hurjalta, mutta vain osa suolasta ehtii siirtyä lihaan. Liemeen voi lisätä myös vähän sokeria, jolloin mausta saadaan pehmeämpi.

2. Liuotuksen jälkeen kaada suolaliemi pois ja kuivaa rintafileet talouspaperilla. Sivele fileiden päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja mustaapippuria (sekä haluamiasi muita mausteita). Voit nuijia fileitä halutessasi lihanuijalla tasaisemmaksi ennen maustamista, jos haluat broilerien kypsyvän varmasrti tasaisesti.

3. Paista fileitä 220-asteisessa uunissa öljytyssä vuoassa tai leivinpaperilla 15-20 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Muista, että broileri ei saa jäädä raa’aksi. Varmista lihalämpömittarisi toimivuus ennen paistoa.

4. Ota rintafileet uunista ja anna niiden vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Lähde: Foodbeast

Katso videolta, miten syntyy Kari Aihisen suosittu Matinkylän kana:

7:58

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja