Takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöä

Jauheliha liha paistinpannu
Näin paistat täydellistä jauhelihaa. Shutterstock

Ei enää harmaata ja vetistä jauhelihaa – tämä Bon Appetit -ruokalehden paistokikka toimii!

Jauhelihan paistamisen pitäisi periaatteessa onnistua kömpelömmältäkin kotikokilta. Moni sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata, vetistä mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.

Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia rapeammasta, mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta. 

Näin paistat jauhelihasta täydellistä

1.  Ota jauheliha jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Tämä vie noin puoli tuntia. Huoneenlämpöisen lihan ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät myös harmaan mössön.

2. Kuumenna pannu (mieluiten valurautapannu) ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja paina sitä hieman lastalla pannua vasten. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta pinta ruskistuu.

3. Kun huomaat, että jauhelihapalaan alkaa muodostua ruskistuneet, "rapeat" reunat, käännä lihapala. Ruskista myös lihan toinen puoli ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

4. Kun molemmat puolet ovat ruskistuneet, riko jauhelihapala pieneksi esimerkiksi leivontavispilän avulla. 

Tarkoitus on kypsentää jauhelihasta ruskistettua molemmilta puolilta, jotta siitä tulee maukasta, mehukasta ja rakenteeltaan täydellistä.

Jauhelihan paistovinkki on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.

Lähde: Bonappetit

***

Testaa myös Kari Aihisen suosittu resepti:

8:14

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja