Täydellisen helppo ruoka säilyketonnikalasta – Michelin-kokin korona-ajan arkiruoan osaat taatusti tehdä sinäkin

tonnikala leipä
Shutterstock

Michelin-kokitkin syövät tavallista arkiruokaa. Maailmankuulu ranskalaiskokki Éric Ripert vinkkaa Instagram-tilillään tällä kertaa helpon ruoan säilyketonnikalasta.

Kuten jo maaliskuussa uutisoitiin, useat tunnetut keittiömestarit ja huippukokit ovat joutuneet sulkemaan ravintoloitaan niin Suomessa kuin maailmalla. Samalla he ovat myös muiden ihmisten tapaan eristäytyneet koteihinsa ja ryhtyneet entistä aktiivisemmiksi sosiaalisessa mediassa. Arvostetut maailmankuulut kokit, kuten maailman parhaimmaksi valitun, Italiassa sijaitsevan kolmen Michelin-tähden Osteria Francescana -ravintolan keittiömestari Massimo Bottura, jakavat nyt somessa arkiruokareseptejään ja järjestävät livekokkikouluja.

New Yorkissa kolmen Michelin-tähden Le Bernardin -huippuravintolaa normaalisti pyörittävä Éric Ripert on myös päättänyt ryhtyä helpottamaan ihmisten karanteenielämää helpoilla arkiruokaresepteillä. Ripert jakoi Instagram-tilillään aiemmin muun muassa helpon ja hyvän jauhelihakastikkeen reseptin kuvien ja videoiden kera.

Tällä kertaa Ripert vinkkaa erinomaisen käyttötavan säilyketonnikalalle, jota monet ovat hamstranneet koronakriisissä koteihinsa. Huippukokki valmisti tonnikalasta majoneesipohjaisen tahnan, joka sopii täydellisesti vaikka paahtoleivän päälle. Tonnikalatahnaa voi kokeilla myös esimerkiksi pastassa tai uuniperunoiden täytteenä. 

Huippukokin tonnikalavoileivät


Painamalla nuolesta oikealle, näet lisää Eric Ripertin kuvia tonnikalaleipien valmistamisesta. Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

1 prk tonnikalaa
Muutama ruokalusikallinen majoneesia
Dijon-sinappia
Pari tippaa srirachakastiketta
Kevätsipulia hienonnettuna
Sitruunan mehua

Lisäksi: Paahtoleipiä ja kasviksia

1. Valuta tonnikalapurkista neste. Laita tonnikala kulhoon ja sekoita joukkoon sopiva määrä majoneesia, sinappia, srirachaa, kevätsipulia sitruunamehua. Maistamalla löydät oikean suhteen!
2. Paahda paahtoleivät.
3. Levitä tonnikalatahnaa paahtoleipien päälle ja viimeistele leivät kasviksilla. Nauti lounaaksi salaatin kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!