Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki paljastaa, miten tehdään superhelppo ja hyvä jauhelihakastike: "Takaisin perusasioiden äärelle"

Shutterstock
Julkaistu 29.03.2020 18:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Maailmankuulu ranskalaiskokki Éric Ripert vinkkaa Instagram-tilillään ohjeen helppoon jauhelihakastikkeeseen. 

Useat tunnetut keittiömestarit ja huippukokit ovat joutuneet sulkemaan ravintoloitaan niin Suomessa kuin maailmalla. Samalla he ovat myös muiden ihmisten tapaan eristäytyneet koteihinsa ja ryhtyneet entistä aktiivisemmiksi sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi maailman parhaimmaksi valitun, Italiassa sijaitsevan kolmen Michelin-tähden Osteria Francescana -ravintolan keittiömestari Massimo Bottura on aloittanut Instagramissa omat kokkikoulu-livelähetyksensä perheensä kanssa.

New Yorkissa kolmen Michelin-tähden Le Bernardin -huippuravintolaa normaalisti pyörittävä Éric Ripert on puolestaan päättänyt ryhtyä helpottamaan ihmisten karanteenielämää helpoilla arkiruokaresepteillä. Ripert jakoi Instagram-tilillään viime viikolla helpon jauhelihakastikkeen reseptin kuvien ja videoiden kera.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Monet kiittelivät Ripertia Instagramissa reseptin jakamisesta.

– Takaisin perusasioiden äärelle, eräs Instagram-käyttäjä totesi tyytyväisenä. 

Michelin-kokin helppo jauhelihakastike

Näin Ripert suosittelee tekemään helpon jauhelihakastikkeen. Ota huomioon, että kyseessä on tässä tapauksessa yhden, tai maksimissaan kahden hengen annos.

  1. Kuullota pannulla öljyssä 5 pilkottua valkosipulinkynttä ja neljäsosa pilkottua sipulia.
  2. Lisää pannulle 200 g jauhelihaa ja ruskista.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja Provencen yrtit -mausteseoksella (esim. oregano, meirami, rosmariini, timjami, kynteli)
  4. Kun jauheliha on täysin ruskistunut, lisää 1 (ylikypsä) tomaatti kuutioituna.
  5. Lisää joukkoon ¼ purkki tomaatikastiketta ja anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia
  6. Keitä pasta suolavedessä.
  7. Annostele pasta lautaselle ja kaada päälle kastike. Viimeistele annos raastetulla juustolla.

Lue myös: Pakastealtaan pelastajasta syntyy nyt täydellinen jauheliharuoka lohduksi – milloin söit viimeksi tätä legendaarista piirakkaa?

Lähde: Instagram

***

Näin jauheliha paistetaan oikein –  Kari Aihinen näyttää:

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Helppo pasta nousi hitiksi – Mari vinkkaa ohjeen: "Täydellistä tölkkiruokaa!"MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Klassikkopasta valmistuu yhdessä kasarissa alle puolessa tunnissa – testaa Harri Syrjäsen reseptiTäydellisen helppo ruoka säilyketonnikalasta – huippukokin korona-ajan arkiruoan osaat sinäkin taatusti tehdä!Täydellisen helppo ruoka säilyketonnikalasta – Michelin-kokin korona-ajan arkiruoan osaat taatusti tehdä sinäkinHanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • pe17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen