Huippukokki paljastaa, miten tehdään superhelppo ja hyvä jauhelihakastike: "Takaisin perusasioiden äärelle"
Maailmankuulu ranskalaiskokki Éric Ripert vinkkaa Instagram-tilillään ohjeen helppoon jauhelihakastikkeeseen.
Useat tunnetut keittiömestarit ja huippukokit ovat joutuneet sulkemaan ravintoloitaan niin Suomessa kuin maailmalla. Samalla he ovat myös muiden ihmisten tapaan eristäytyneet koteihinsa ja ryhtyneet entistä aktiivisemmiksi sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi maailman parhaimmaksi valitun, Italiassa sijaitsevan kolmen Michelin-tähden Osteria Francescana -ravintolan keittiömestari Massimo Bottura on aloittanut Instagramissa omat kokkikoulu-livelähetyksensä perheensä kanssa.
New Yorkissa kolmen Michelin-tähden Le Bernardin -huippuravintolaa normaalisti pyörittävä Éric Ripert on puolestaan päättänyt ryhtyä helpottamaan ihmisten karanteenielämää helpoilla arkiruokaresepteillä. Ripert jakoi Instagram-tilillään viime viikolla helpon jauhelihakastikkeen reseptin kuvien ja videoiden kera.
Jos päivitys ei näy, katso se täältä.
Monet kiittelivät Ripertia Instagramissa reseptin jakamisesta.
– Takaisin perusasioiden äärelle, eräs Instagram-käyttäjä totesi tyytyväisenä.
Michelin-kokin helppo jauhelihakastike
Näin Ripert suosittelee tekemään helpon jauhelihakastikkeen. Ota huomioon, että kyseessä on tässä tapauksessa yhden, tai maksimissaan kahden hengen annos.
- Kuullota pannulla öljyssä 5 pilkottua valkosipulinkynttä ja neljäsosa pilkottua sipulia.
- Lisää pannulle 200 g jauhelihaa ja ruskista.
- Mausta suolalla, pippurilla ja Provencen yrtit -mausteseoksella (esim. oregano, meirami, rosmariini, timjami, kynteli)
- Kun jauheliha on täysin ruskistunut, lisää 1 (ylikypsä) tomaatti kuutioituna.
- Lisää joukkoon ¼ purkki tomaatikastiketta ja anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia
- Keitä pasta suolavedessä.
- Annostele pasta lautaselle ja kaada päälle kastike. Viimeistele annos raastetulla juustolla.
Lähde: Instagram
***
Näin jauheliha paistetaan oikein – Kari Aihinen näyttää:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti