Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen viikonloppuherkku: Kuin rullakebab, mutta pizzaa!

Strombolin voi täyttää oman maun mukaan.
Strombolin voi täyttää oman maun mukaan.MTV
Julkaistu 26.02.2016 17:30

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen valmisti rullattua pizzaa, strombolia. Mehukas pizzapötkylä on täydellinen tarjottava vaikkapa illanistujaisiin.

– Pizza on yllättävän mielenkiintoinen ruoka. Klassinen italialainen versio koostuu pohjasta, kastikkeesta ja juustosta, mutta miten erilaiselta se jokaisessa ravintolassa maistuukaan, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

– Kuten kaikessa ruoassa, mitä yksinkertaisempaa se on, sitä tärkeämpään rooliin nousevat raaka-aineet ja tekniikka. Jauhojen karkeus ja laatu, tomaattien luonne ja juuston tuoreus.

Pizzasta on kehitelty monenlaisia variaatioita. Sisäänleivottu pizza calzone lienee suomalaisille tutumpi kuin Kinnusen kokeilema pizzarulla, stromboli.

– Kyseessä on amerikanitalialaisten kehittämä rullattu pizza. Väliin mitä haluaa tomaattisoosin ja juuston kera, mutta useimmiten leikkeleitä, kasviksia ja yrttejä. Perinteisessä versiossa ei tosin käytetä tomaattikastiketta, mutta hyvin sekin mahtui mukaan.

Koska täytteeseen voi laittaa lähes mitä tahansa, siihen voi hyödyntää myös tähteitä, Kinnunen vinkkaa.

– Stromboli toimii loistavasti illanistujaisissa, koska rullan voi leikata mukaviksi, käsin syötäviksi viipaleiksi. Hyvää niin kuumana kuin haaleanakin.

Katso strombolin ohje Sivumaku-blogista!

Makuja.fi kävi testaamassa Helsingin suurimman pizzan ravintola Siilinpesässä. Katso videolta kuinka toimittajan kävi!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Petteri vinkkaa mahtavan jauhelihatäytteen tortilloille: Testaa mausteinen pötkylä!Päivi kokeili uudenlaista tapaa tehdä pizzaa – lopputulos saa kuolan valumaan: "Toimii tosi hyvin"Nyt on lihaisaa! Jani teki älyttömän hyvän ja tuhdin leivän: "Pitäisi olla lounassuosikki Suomessa"Internetin suosituin kanaresepti: "Helppo, supernopea ja mielettömän maukas"Yhdistele rohkeasti – näin syntyy täydellinen gourmet-pizza!10 minuutin hittipizza ilman taikinaa: Näin valmistat sen paistinpannulla nopeasti!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle