Täydellinen viikonloppuherkku: Kuin rullakebab, mutta pizzaa!

stromboli_paaty
Strombolin voi täyttää oman maun mukaan. MTV

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen valmisti rullattua pizzaa, strombolia. Mehukas pizzapötkylä on täydellinen tarjottava vaikkapa illanistujaisiin.

– Pizza on yllättävän mielenkiintoinen ruoka. Klassinen italialainen versio koostuu pohjasta, kastikkeesta ja juustosta, mutta miten erilaiselta se jokaisessa ravintolassa maistuukaan, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

– Kuten kaikessa ruoassa, mitä yksinkertaisempaa se on, sitä tärkeämpään rooliin nousevat raaka-aineet ja tekniikka. Jauhojen karkeus ja laatu, tomaattien luonne ja juuston tuoreus.

Pizzasta on kehitelty monenlaisia variaatioita. Sisäänleivottu pizza calzone lienee suomalaisille tutumpi kuin Kinnusen kokeilema pizzarulla, stromboli.

– Kyseessä on amerikanitalialaisten kehittämä rullattu pizza. Väliin mitä haluaa tomaattisoosin ja juuston kera, mutta useimmiten leikkeleitä, kasviksia ja yrttejä. Perinteisessä versiossa ei tosin käytetä tomaattikastiketta, mutta hyvin sekin mahtui mukaan.

Koska täytteeseen voi laittaa lähes mitä tahansa, siihen voi hyödyntää myös tähteitä, Kinnunen vinkkaa.

– Stromboli toimii loistavasti illanistujaisissa, koska rullan voi leikata mukaviksi, käsin syötäviksi viipaleiksi. Hyvää niin kuumana kuin haaleanakin.

Katso strombolin ohje Sivumaku-blogista!

Makuja.fi kävi testaamassa Helsingin suurimman pizzan ravintola Siilinpesässä. Katso videolta kuinka toimittajan kävi!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!