Mainos

Päivi kokeili uudenlaista tapaa tehdä pizzaa – lopputulos saa kuolan valumaan: "Toimii tosi hyvin"

Jos kaipaat vaihtelua perinteiselle pizzalle, kääri se rullalle, kuten Päivi teki. 

Päivi Hend julkaisi Facebookin suositussa  FB Kokit -ruoanlaittoryhmässä kuvan nerokkaasta pizzaherkustaan. Päivin kuvasta muodostui nopeasti hitti ja muutkin kotikokit halusivat testata hauskaa ideaa.

Kyseessä on kuin lihaisa versio korvapuustista: rullalle kääritty pizza, josta on leikattu puustimaisia paloja. 

Alun perin Päivi bongasi idean toiselta ryhmäläiseltä, Harrilta. Päivi kuitenkin muokkasi ohjetta omanlaisekseen. Päivi kertoo tehneensä pizzarullia aiemminkin, tosin lähinnä pelkällä juustotäytteellä. Taikinaltaan tämä herkku ei juurikaan peruspizzasta eroa –  taikinaa toki tarvitaan yhden pellillisen verran.

–  Kastikkeena minulla oli ihan perus Muttin tomaattimurska ja oreganoa sen päälle. Jätin myös valkosipulinkynnet pois. Juustoa laitoin vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa, ehkä noin 300 grammaa. Mutta hyvin muuntelukelpoinen resepti ja tuo pelkkä juustoversiokin toimii tosi hyvin, Päivi vinkkaa.

Pizzarullat voi siis käytännössä tehdä täysin tavallisen pizzan ohjeella. Taikina kaulitaan ohueksi, täytteet kastikkeineen ja juustoineen laitetaan päälle ja sitten vain koko komeus rullaksi ja paloiksi, ja lopuksi uuniin paistumaan.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja