Nyt on lihaisaa! Jani teki älyttömän hyvän ja tuhdin leivän: "Pitäisi olla lounassuosikki Suomessa"

Reuben Sandwich
Reuben Sandwich on amerikkalainen suosikkileipä. MTV

Sivumaku-ruokabloggajaa Jani Kinnunen testasi Yhdysvalloissa suositun leivän valmistamista kotikeittiössä. 

Oletko koskaan kuullut Reuben Sandwichista? Tämä amerikkalainen leipäsuosikki hurmasi Sivumaku-ruokablogia MTV:llä pitävän Jani Kinnusen

– Reuben Sandwich on rapsakka leipä, jonka väliin tulee tuhti annos suolalihaa, hapankaalia, emmentalia tai gruyeria sekä kaiken kruunaava loraus hitusen säpäkkää majoneesi-ketsuppipohjaista Russian dressingia, Jani kuvailee blogissaan.

Koska Jani käytti omassa leivässään lihana pastramia, leipä oli oikeastaa Reubenin sijaan Rachel Sandwich. Joka tapauksessa bloggaaja suosittelee kokeilemaan tuhtia herkkua kotona. 

– Reuben Sandwich tulisi olla pubiruokasuosikki myös Suomessa. Sen tulisi olla myös lounassuosikki. Bistrosuosikki. Yöpalasuosikki. Aamiaissuosikki. Aina on hyvä hetki Reuben Sandwichille, Jani sanoo.

–  Tämän sänkkärin vahvuus piilee paitsi upean runsaassa makumaailmassa, myös sen monikäyttöisyydessä. Leivän kylkeen sopii täydellisesti kuppi kahvia, tuoppi olutta tai lasi kevyttä punaviiniä tai runsasta, mutta ei tammista valkoviiniä, hän jatkaa.

Katso resepti ja lue lisää Sivumaku-blogista: Reuben Sandwich – jenkkien bistroklassikko

***

Videolla asiantuntija paljastaa juurileivonnan salat:

6:24

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja