Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yhdistele rohkeasti – näin syntyy täydellinen gourmet-pizza!

Shutterstock
Julkaistu 03.09.2016 09:30

MTV LIFESTYLE

Paras pizza syntyy, kun käyttää tuoreita aineksia. 

Porvoolainen ravintola Gabriel1763 on tunnettu laadukkaista pizzoistaan, joiden täytteet eivät noudata pelkkää perinteistä kinkku-ananaslinjaa. Ravintolan listalta löytyy täytteistä niin siianmätiä, kuivattua aprikoosia kuin tattiakin. Onpa pizzasta löytynyt suklaata ja chiliäkin.

– Olen yllättynyt siitä, miten rohkeasti ihmiset lähtevät kokeilemaan eri makuja. Suosituin pizzamme sisältää ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, terttutomaattia, tryffeliöljyä ja rucolaa. Siinä ei ole mitään, mikä ärsyttäisi, mutta heti kakkosena on poropizza. Se on ihan ääripää taas, kun mietitään äsken mainittua pizzaa. Poropizza ei ole mitenkään ”easy going”, mutta se on silti toiseksi myydyin pizza, kertoo ravintoloitsija Sofia Hellberg.

Hellberg sanoo, että hyvän pizzan salaisuus on raaka-aineiden tuoreudessa.

– Emme käytä mitään säilykkeitä.

– Ajatus siitä, että pizzaan kuuluu vain kinkku ja ananas, on häviämässä. Pizzaan voi laittaa lähestulkoon mitä vain täytteeksi, Hellberg toteaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että aivan kaikki ei sovi keskenään yhteen. Raaka-aineiden kohdalla kannattaa siksi tehdä pientä pohdintaa.

– Tavallista katkarapua en laittaisi pizzaan, vaan käyttäisin meriravunpyrstöä tai marinoisin katkaravut. Monihan marinoi nykyään lihat itse, miksei myös pizzantäytteitä voisi marinoida? Hellberg vinkkaa.

Ravintolan ruokalistaa kehittävä keittiömestari Ilkka Tikka sanoo makuyhdistelmien syntyvän rohkealla kokeilulla. Hän muistuttaa, ettei maustamista kannata unohtaa pizzassakaan.

– Makua saa käyttämällä tuoreita yrttejä ja esimerkiksi makuöljyjä. 

Lisää aiheesta:

Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto MikkolaItalialainen pizzamestari ei todellakaan lisäisi suomalaisten suosikkitäytettä pizzaan: "Nykyään vain lapset kysyvät"Kotipizzan uudessa pizzassa on todella hämmentävät täytteet: "Pelonsekaisin tuntein odotan palauteryöppyä"Tähän suomalaispizzeriaan on jatkuvat jonot – omistaja paljastaa parhaan pizzan salaisuuden: "Ehdottomasti tärkein osa"Täydellinen viikonloppuherkku: Kuin rullakebab, mutta pizzaa!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?