Yhdistele rohkeasti – näin syntyy täydellinen gourmet-pizza!

shutterstock_143337445
Shutterstock

Paras pizza syntyy, kun käyttää tuoreita aineksia. 

Porvoolainen ravintola Gabriel1763 on tunnettu laadukkaista pizzoistaan, joiden täytteet eivät noudata pelkkää perinteistä kinkku-ananaslinjaa. Ravintolan listalta löytyy täytteistä niin siianmätiä, kuivattua aprikoosia kuin tattiakin. Onpa pizzasta löytynyt suklaata ja chiliäkin.

– Olen yllättynyt siitä, miten rohkeasti ihmiset lähtevät kokeilemaan eri makuja. Suosituin pizzamme sisältää ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, terttutomaattia, tryffeliöljyä ja rucolaa. Siinä ei ole mitään, mikä ärsyttäisi, mutta heti kakkosena on poropizza. Se on ihan ääripää taas, kun mietitään äsken mainittua pizzaa. Poropizza ei ole mitenkään ”easy going”, mutta se on silti toiseksi myydyin pizza, kertoo ravintoloitsija Sofia Hellberg.

Hellberg sanoo, että hyvän pizzan salaisuus on raaka-aineiden tuoreudessa.

– Emme käytä mitään säilykkeitä.

– Ajatus siitä, että pizzaan kuuluu vain kinkku ja ananas, on häviämässä. Pizzaan voi laittaa lähestulkoon mitä vain täytteeksi, Hellberg toteaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että aivan kaikki ei sovi keskenään yhteen. Raaka-aineiden kohdalla kannattaa siksi tehdä pientä pohdintaa.

– Tavallista katkarapua en laittaisi pizzaan, vaan käyttäisin meriravunpyrstöä tai marinoisin katkaravut. Monihan marinoi nykyään lihat itse, miksei myös pizzantäytteitä voisi marinoida? Hellberg vinkkaa.

Ravintolan ruokalistaa kehittävä keittiömestari Ilkka Tikka sanoo makuyhdistelmien syntyvän rohkealla kokeilulla. Hän muistuttaa, ettei maustamista kannata unohtaa pizzassakaan.

– Makua saa käyttämällä tuoreita yrttejä ja esimerkiksi makuöljyjä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja