Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!

Munakoisosta ja karitsan jauhelihasta syntyvä vuoka vie makumatkalle Kreikkaan.
Munakoisosta ja karitsan jauhelihasta syntyvä vuoka vie makumatkalle Kreikkaan.Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 02.10.2018 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Loppupeleissä kreikkalainen moussaka on kuin lasagnea, jossa pastan sijaan käytetään munakoisia ja lihana lammasta tai karitsaa, Sivumaku-blogissa todetaan. 

Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo pitäneensä moussakaa monen vuoden ajan vaivalloisena ja aikaa vievänä ruokana, kunnes hänen mielensä muuttui. 

– Kun hiukan virtaviivaistin tekemistä, herkku valmistui parissa tunnissa. Ja tuli järjettömän hyvää, Kinnunen kertoo blogissaan.

Moussaka sopii erinomaisesti viileneviin syysiltoihin paitsi herkullisuutensa, myös karitsanlihan sesongin vuoksi. Kinnunen haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että toisin kuin moni suomalainen luulee, kotimaisen karitsan sesonki on nyt syksyllä. Ja tämä sesonki kannattaa käyttää hyödyksi!

– Loppupeleissä se on kuin lasagne, mutta pastan sijaan käytetään munakoisoa ja lihana lammasta tai karitsaa. Mausteiksi hitusen lämminhenkisempiä aromeja, jotka komppaavat karitsan kanssa, esimerkiksi kanelia, Kinnunen kertoo.

Herkullisen moussakan reseptin löydät Sivumaku-blogista. 

Lisää aiheesta:

Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"Viiden raaka-aineen täydellinen viikonloppuruoka – Jani ylistää: "Mahdottoman hyvä ja helppo ruoka upeasta raaka-aineesta"Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa "Täydellinen tzatziki" – helppo resepti, jota kannattaa kokeilla!Internetin suosituin kanaresepti: "Helppo, supernopea ja mielettömän maukas""Helppoa ja nopeaa" – näin kanapasta kannattaa oikeasti valmistaa
SivumakuRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”