Syksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!

moussakaSIVUMAKU
Munakoisosta ja karitsan jauhelihasta syntyvä vuoka vie makumatkalle Kreikkaan. Sivumaku/Jani Kinnunen

Loppupeleissä kreikkalainen moussaka on kuin lasagnea, jossa pastan sijaan käytetään munakoisia ja lihana lammasta tai karitsaa, Sivumaku-blogissa todetaan. 

Sivumaku-bloggariJani Kinnunen kertoo pitäneensä moussakaa monen vuoden ajan vaivalloisena ja aikaa vievänä ruokana, kunnes hänen mielensä muuttui. 

– Kun hiukan virtaviivaistin tekemistä, herkku valmistui parissa tunnissa. Ja tuli järjettömän hyvää, Kinnunen kertoo blogissaan.

Moussaka sopii erinomaisesti viileneviin syysiltoihin paitsi herkullisuutensa, myös karitsanlihan sesongin vuoksi. Kinnunen haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että toisin kuin moni suomalainen luulee, kotimaisen karitsan sesonki on nyt syksyllä. Ja tämä sesonki kannattaa käyttää hyödyksi!

– Loppupeleissä se on kuin lasagne, mutta pastan sijaan käytetään munakoisoa ja lihana lammasta tai karitsaa. Mausteiksi hitusen lämminhenkisempiä aromeja, jotka komppaavat karitsan kanssa, esimerkiksi kanelia, Kinnunen kertoo.

Herkullisen moussakan reseptin löydät Sivumaku-blogista

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja