Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uusi versio peltilihapiirakasta yllättää: Ei jauhelihaa, mutta parempaa?

Onko italialainen versio peltilihapiirakasta alkuperäistä parempi? Testaa kotona!
Onko italialainen versio peltilihapiirakasta alkuperäistä parempi? Testaa kotona!MTV
Julkaistu 04.02.2016 20:06

MTV LIFESTYLE

Vuoden 2015 yhdeksi suurimmista resepti-ilmiöistä noussut peltilihapiirakka muuntautuu nyt helpoksi, italialaiseksi versioksi. Kokeile kotona!

Muistatko vielä viime vuoden peltilihisbuumin? MTV:n Makuja.fi-sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen nosti tämän retroherkun koko kansan huulille syyskuussa. Alkuperäinen resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan Jauheliha-kirjasta, mutta Kinnusen blogikirjoituksen myötä resepti levisi sosiaalisessa mediassa huimaa vauhtia.

Kokeile tuunattua versiota!

Tällä kertaa Kinnunen päätti tuunata suomalaisten ikisuosikista helpon, italialaisen version.

– Olin jo pari viikkoa kypsytellyt ajatusta lihiksen viemisestä italialaiseen suuntaan. Kun ratkaisuksi muotoutui mozzarellan, parmankinkun ja parmesaanin yhdistelmä, oli italialainen versio syntynyt. Mietin pitkään, laitanko höysteiksi muuta kuten yrttejä, mutta halusin kunnioittaa retroklassikon ydintä ja minimoida täytteet, Kinnunen kertoo reseptistä.

Bloggaajan mukaan uusi versio peltilihiksestä toimii niin kuumana kuin huoneenlämpöisenäkin nautittuna.

Katso italialaisen peltilihapiirakan resepti Sivumaku-blogista.

Lisää aiheesta:

Peltilihapiirakasta entistä parempaa yhdellä raaka-aineella: "Milloin olet viimeksi valmistanut?"Legendaarinen ja helppo jauheliharuoka on mieletön hitti – oletko maistanut?Oletko ikinä tehnyt? Pakastealtaan edullisesta pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – legendaarinen piirakka!Nyt on legendaarista! Pakastealtaan pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – milloin söit viimeksi tätä hittipiirakkaa?No nyt on kerrassaan loistava herkku: "Supersuosittu jauheliharesepti muuttuu herkulliseksi ja helpoksi kasvisversioksi." Vapise peltilihis! Yksinkertaisesta reseptistä uusi somehitti – kuin nakkipiilot, mutta parempaa
SivumakuSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”