Täydellinen tapa rapeiden lohkoperunoiden valmistamiseen: "Tosi, tosi helppo ohje"

shutterstock_1914688687
Tee rapeita lohkoperunoita airfryerissa. Shutterstock

Lohkoperunoista tulee täydellisen rapsakoita, kun valmistat ne airfryerissa, vinkataan The Kitchn -ruokasivustolla.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu erilaisia ruokia, jotka voi valmistaa helposti airfryerilla eli ilmafriteerauskeittimellä. Kätevällä keittiökoneella saa aikaiseksi muun muassa täydellisiä ranskanperunoita tai jopa ”keitettyjä” kananmunia.

Nyt The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan, miten airfryerilla saa tehtyä myös lohkoperunoita helposti, ja lopputulos on tietysti erityisen hyvä.

Etkö omista airfryeria? Tee siinä tapauksessa rapsakoita paistettuja perunoita uunissa tällä hittiohjeella.  

– Kokeile näitä rapsakoita airfryerilla valmistettuja lohkoperunoita. Voi olla vaikea uskoa, että nämä eivät ole lilluneet lainkaan friteerausöljyssä. Airfryer saa näistä potuista tasaisen kypsiä ja rapsakoita. Ne ovat päältä rapeita ja sisältä meheviä, ruokatoimittaja Shilpa Uskokovic vinkkaa.

Maustaminen runsaalla kädellä takaa, että lohkoperunoista tulee myös maukkaita. Potut voi nautiskella vaikka hyvän dipin kera.

– Tämä on tosi, tosi helppo ohje ja perunat valmistuvat nopeasti, koska niitä ei tarvitse esikypsentää.

Perunalohkoja kannattaa liottaa vedessä ennen kypsennystä. Tämä poistaa pottujen pinnalta ylimääräisen tärkkelyksen, eivätkä ne kärvenny tai tartu toisiinsa niin herkästi. Perunoiden joukkoon kannattaa airfryeriin laittaa myös pieni ripaus öljyä rapeuden maksimoimiseksi.

Lohkoperunat airfryerissa

noin 900 g perunaa (jauhoista, esim. rosamunda)
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl Old bay -mausteseosta tai mitä tahansa muita lempimausteitasi

 1. Pese/harjaa perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Siirrä lohkot kulhoon ja peitä potut kylmällä vedellä. Anna liota 20 minuuttia.
 2. Laita airfryer lämpenemään 190 asteeseen.
 3. Valuta perunat ja kuivaa niiden pinnat talouspaperilla tai keittiöliinalla. Pyyhi myös kulho kuivaksi ja palauta lohkoperunat takaisin kulhoon. Lisää 2 rkl öljyä ja 1 tl suolaa. Sekoita.
 4. Laita perunat airfryeriin tasaiseksi kerrokseksi. Ei haittaa, vaikka ne olisivat pinossa. Kypsennä 20 minuuttia, ravistele kulhoa paiston puolivälissä.
 5. Kaada lohkoperunat airfryerista takaisin kulhoon, lisää vielä 1 rkl öljyä ja haluamasi muut mausteet. Kypsennä pottuja vielä 10-15 minuuttia ja ravistele kulhoa paiston puolivälissä.

Videolla: Voiko kananmunia kypsentää airfryerissa?

0:49

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja