Voiko kananmunat "keittää" airfryerissa? MTV:n ruokatoimittaja testasi – lopputulos yllätti

Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella"keittää"vempeleellä 0:49 Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella"keittää"vempeleellä

Hittivempele airfryerilla voi valmistaa lähes mitä tahansa, mutta voiko sillä myös "keittää" kananmunia? Päätimme testata asian.

Katso videolta, miten kananmunat kypsennetään kuorineen airfryerissa.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on jo aiemmin kerrottu, airfryer -ilmafriteerauskeitinten suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana erityisesti Yhdysvalloissa. Laitteet ovat pikku hiljaa rantautuneet myös Suomeen ja ne muodostuivat viime joulun lahjahiteiksi.

Ilmafriteerauskeittimiä myy jo useat eri valmistajat, mutta kaikissa on sama periaate: ruokaa voi kypsentää ja friteerata vain murto-osalla öljymäärästä, mikä tarvitaan tavallisessa friteerauksessa. Friteeraus onnistuu kiertoilman avulla jopa täysin ilman öljyä.

Keitetyt kananmunat airfryerissa – onnistuuko se?

Airfryerilla voi monen kotikokin mukaan valmistaa mitä tahansa. Ainakin vempeleellä saa todistetusti aikaiseksi rapeita ranskanperunoita. Mutta voiko airfryerissa valmistaa myös "keitettyjä" kananmunia? The Kitchn -ruokasivuston testistä inspiroituneena päätimme kokeilla asiaa. 

The Kitchn -ruokasivuston testissä kananmunat neuvotaan laittamaan kuorineen päivineen airfryerin koriin ja kypsentämään noin 130 asteessa. Vettä ei siis koneeseen laiteta lainkaan, vaan kananmunat kypsyvät kiertoilmalla. 

Kanamunien kypsennysaika airfryerissa on hieman kysymysmerkki ja riippuu siitä, millaisen kypsyysasteen muniinsa haluaa. Testimme kuitenkin osoitti, että airfryerilla on mahdollista saada aikaiseksi täydellisen kypsyisiä "keitettyjä" kananmunia.

Kananmunien keittäminen onnistuu toki lähestulkoon samassa ajassa perinteiseen tapaan kattilassa valmistamalla, joten airfryer-kypsennykselle ei välttämättä ole mitään todellista tarvetta. Mutta mahdollista se on ja lopputulos yllättää.

Katso videolta, miten kananmunat kypsennetään kuorineen airfryerissa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!