Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"

shutterstock_1901060041
Rapeiden ja kullanruskeiden ranskanperunoiden valmistaminen onnistuu airfryer-keittimessä ilman liiallista rasvaa Shutterstock

Valmista itse rapeat ranskalaiset airfryerilla! Ylimääräistä rasvaa ei tarvita.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on jo aiemmin kerrottu, airfryer -ilmafriteerauskeitinten suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana erityisesti Yhdysvalloissa. Laitteet ovat pikku hiljaa rantautuneet myös Suomeen ja ne muodostuivat viime joulun lahjahiteiksi.

Ilmafriteerauskeittimiä myy jo useat eri valmistajat, mutta kaikissa on sama periaate: ruokaa voi kypsentää ja friteerata vain murto-osalla öljymäärästä, mikä tarvitaan tavallisessa friteerauksessa. Friteeraus onnistuu kiertoilman avulla jopa täysin ilman öljyä.

Rapeat ranskalaiset airfryerissa: Älä unohda liotusta

Rapeiden ja kullanruskeiden ranskanperunoiden valmistaminen onnistuu airfryer-keittimessä ilman liiallista rasvaa. Hyvän airfryer-ranskalaisten ohjeen on loihtinut muun muassa suositun Rachel Cooks -blogin Rachel.

– Arvaatko, kuinka monta ainesosaa on näissä ranskalaisissa? Kaksi! Yksi isokokoinen peruna ja puoli ruokalusikallista oliiviöljyä. No suolaa ja pippuria myös, mutta niitä ei lasketa, Rachel kirjoittaa. 

Näin laitevalmistaja Philips neuvoo valmistamaan airfryer-ranskalaiset:

  • Leikkaa perunat suikaleiksi ja laita likoamaan veteen 30 minuutiksi. Kaada vesi pois ja levitä öljy tasaisesti perunoiden päälle. Lisää suolaa ja pippuria ja laita perunat airfryer-koriin.
  • Valmista airfryerissa 12 minuutin ajan 185 asteessa. Ravistele koria ja kypsennä vielä 5 minuuttia 185 asteessa.

Airfryer-ranskalaisiin kannattaa valita jauhoinen perunalajike. Yhdysvalloissa yleisin käytetty peruna lajike on russet, mutta suomalaiskaupasta voit napata vaikka rosamundaa tai puikulaa.

Paloittele pestyt ja kuorelliset perunat ohuiksi ranskalaistikuiksi esimerkiksi keittiömandoliinin avulla (varo sormiasi!). 

Seuraavaksi tulee oleellinen vaihe:

– Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita. Älä jätä väliin! Liota perunatikkuja kulhossa kylmässä vedessä 20 minuutin ajan, niin niistä lähtee ylimääräistä tärkkelystä, Rachel vinkkaa.

Huuhtele ja valuta perunat liotuksen jälkeen ja taputtele kuivaksi keittiöliinalla tai talouspaperilla. Märät perunat johtavat lötköihin ranskalaisiin. Laita perunat sitten kuivaan kulhoon ja lisää hieman oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria. Myös muut mausteet ovat sallittuja.

Jos airfryerisi kori on pieni, paista ranskalaisia erissä. Paistoaika riippuu laitteesta ja perunan koosta, mutta ohuet tikut paistuvat 10–15 minuutissa, kun paistolämpötila on noin 185 astetta. Paistokoria kannattaa ravistella ainakin kerran paiston puolivälissä. 

Lähteet: Rachelcooks, Philips

0:29


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja