Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"

Rapeiden ja kullanruskeiden ranskanperunoiden valmistaminen onnistuu airfryer-keittimessä ilman liiallista rasvaa
Rapeiden ja kullanruskeiden ranskanperunoiden valmistaminen onnistuu airfryer-keittimessä ilman liiallista rasvaaShutterstock
Julkaistu 21.04.2021 19:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Valmista itse rapeat ranskalaiset airfryerilla! Ylimääräistä rasvaa ei tarvita.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on jo aiemmin kerrottu, airfryer -ilmafriteerauskeitinten suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana erityisesti Yhdysvalloissa. Laitteet ovat pikku hiljaa rantautuneet myös Suomeen ja ne muodostuivat viime joulun lahjahiteiksi.

Ilmafriteerauskeittimiä myy jo useat eri valmistajat, mutta kaikissa on sama periaate: ruokaa voi kypsentää ja friteerata vain murto-osalla öljymäärästä, mikä tarvitaan tavallisessa friteerauksessa. Friteeraus onnistuu kiertoilman avulla jopa täysin ilman öljyä.

Rapeat ranskalaiset airfryerissa: Älä unohda liotusta

Rapeiden ja kullanruskeiden ranskanperunoiden valmistaminen onnistuu airfryer-keittimessä ilman liiallista rasvaa. Hyvän airfryer-ranskalaisten ohjeen on loihtinut muun muassa suositun Rachel Cooks -blogin Rachel.

– Arvaatko, kuinka monta ainesosaa on näissä ranskalaisissa? Kaksi! Yksi isokokoinen peruna ja puoli ruokalusikallista oliiviöljyä. No suolaa ja pippuria myös, mutta niitä ei lasketa, Rachel kirjoittaa. 

Näin laitevalmistaja Philips neuvoo valmistamaan airfryer-ranskalaiset:

  • Leikkaa perunat suikaleiksi ja laita likoamaan veteen 30 minuutiksi. Kaada vesi pois ja levitä öljy tasaisesti perunoiden päälle. Lisää suolaa ja pippuria ja laita perunat airfryer-koriin.
  • Valmista airfryerissa 12 minuutin ajan 185 asteessa. Ravistele koria ja kypsennä vielä 5 minuuttia 185 asteessa.

Airfryer-ranskalaisiin kannattaa valita jauhoinen perunalajike. Yhdysvalloissa yleisin käytetty peruna lajike on russet, mutta suomalaiskaupasta voit napata vaikka rosamundaa tai puikulaa.

Paloittele pestyt ja kuorelliset perunat ohuiksi ranskalaistikuiksi esimerkiksi keittiömandoliinin avulla (varo sormiasi!). 

Seuraavaksi tulee oleellinen vaihe:

– Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita. Älä jätä väliin! Liota perunatikkuja kulhossa kylmässä vedessä 20 minuutin ajan, niin niistä lähtee ylimääräistä tärkkelystä, Rachel vinkkaa.

Huuhtele ja valuta perunat liotuksen jälkeen ja taputtele kuivaksi keittiöliinalla tai talouspaperilla. Märät perunat johtavat lötköihin ranskalaisiin. Laita perunat sitten kuivaan kulhoon ja lisää hieman oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria. Myös muut mausteet ovat sallittuja.

Jos airfryerisi kori on pieni, paista ranskalaisia erissä. Paistoaika riippuu laitteesta ja perunan koosta, mutta ohuet tikut paistuvat 10–15 minuutissa, kun paistolämpötila on noin 185 astetta. Paistokoria kannattaa ravistella ainakin kerran paiston puolivälissä. 

Lue myös: Omistatko airfryer-keittimen? Älä missään nimessä tee näitä virheitä, kun valmistat ruokaa

Lähteet: Rachelcooks, Philips

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Muista tämä, jos paistat perunoita tai muita kasviksia airfryerillaAnnin testissä selvisi paras kikka rapeisiin ranskalaisiin uunissa Täydellinen tapa rapeiden lohkoperunoiden valmistamiseen: "Tosi, tosi helppo ohje"Näin helposti teet törkeän hyvät bataattiranskalaiset – rapea lopputulos ilman ylimääräistä rasvaa!Voiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Tässä ne ovat: Maailman parhaat ranskanperunat – Michelin-kokin kikka, joka onnistuu sinultakin!
RuokaPerunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee