Täydellinen pari tuliselle ruoalle – tätä et ole tullut ajatelleeksi!

nuudeli
Makea siideri on oiva kumppani tulisille mauille. Shutterstock

Makeat siiderit ovat täydellinen ruokajuoma sekä suolaisille että tulisille ruoille.

Ensiajatus monella saattaa olla, että makea siideri sopii lähinnä jälkiruokien kanssa runsaan sokeripitoisuutensa takia. Näin ei kuitenkaan ole. Itse asiassa makea siideri on täydellinen kumppani suolaiselle ja tuliselle ruoalle.

– Makeus sopii hyvin suolaisen kanssa. Makean ja suolaisen vastakkainasettelu toimii aina hyvin. Arkipäivän esimerkki tästä on pizzan ja colan liitto, jossa on hyvin voimakas kontrasti makean ja suolaisuudenn välillä, kertoo Sinebrychoffin ruoka- ja juoma-asiantuntija Anikó Lehtonen

Makeus tasapainottaa hyvin myös ruoan tulisuutta, mikä tekee makeasta siideristä täydellisen ruokajuoman meksikolaiselle tai aasialaiselle ruoalle. 

– Esimerkiksi tex-mex-ruoan kanssa sokerilla makeutettu omenasiideri on yksi parhaita vaihtoehtoja. Viinikään ei ole mahdottomuus, mutta sopivaa viiniä on vähän haasteellisempi löytää aasialaiselle ruoalle ja esimerkiksi sushille.

Kuivat siiderit vaativat ruoalta pehmentävää rasvaa. Kuivaa siideriä kannattaakin tarjota esimerkiksi kermaisten tai juustoisten ruokien kanssa. Tuliset maut sen sijaan kannattaa jättää väliin.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!