Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen pari tuliselle ruoalle – tätä et ole tullut ajatelleeksi!

Makea siideri on oiva kumppani tulisille mauille.
Makea siideri on oiva kumppani tulisille mauille. Shutterstock
Julkaistu 21.05.2016 21:00

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Makeat siiderit ovat täydellinen ruokajuoma sekä suolaisille että tulisille ruoille.

Ensiajatus monella saattaa olla, että makea siideri sopii lähinnä jälkiruokien kanssa runsaan sokeripitoisuutensa takia. Näin ei kuitenkaan ole. Itse asiassa makea siideri on täydellinen kumppani suolaiselle ja tuliselle ruoalle.

– Makeus sopii hyvin suolaisen kanssa. Makean ja suolaisen vastakkainasettelu toimii aina hyvin. Arkipäivän esimerkki tästä on pizzan ja colan liitto, jossa on hyvin voimakas kontrasti makean ja suolaisuudenn välillä, kertoo Sinebrychoffin ruoka- ja juoma-asiantuntija Anikó Lehtonen. 

Makeus tasapainottaa hyvin myös ruoan tulisuutta, mikä tekee makeasta siideristä täydellisen ruokajuoman meksikolaiselle tai aasialaiselle ruoalle. 

– Esimerkiksi tex-mex-ruoan kanssa sokerilla makeutettu omenasiideri on yksi parhaita vaihtoehtoja. Viinikään ei ole mahdottomuus, mutta sopivaa viiniä on vähän haasteellisempi löytää aasialaiselle ruoalle ja esimerkiksi sushille.

Kuivat siiderit vaativat ruoalta pehmentävää rasvaa. Kuivaa siideriä kannattaakin tarjota esimerkiksi kermaisten tai juustoisten ruokien kanssa. Tuliset maut sen sijaan kannattaa jättää väliin.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Muista tämä nyrkkisääntö, kun valitset viiniä mausteiselle ruoalle: ”Ihmiset unohtavat usein, että …” Suomalaisiasiantuntija varoittaa tyypillisestä mokasta: Älä lisää tällaista olutta pataan – saattaa pilata ruokaelämyksen!Älä sorru klassiseen viinimokaan! Asiantuntija: Näiden ruokien kanssa roseeviiniä tulisi oikeasti nauttia Viiniasiantuntija kannustaa: Tarjoile samppanjaa ranskalaisten kera – etkä voit mennä pieleen!Olutasiantuntija neuvoo: Tällainen olut sopii parhaiten kinkun seuraksiTiesitkö? Tästä syystä olut maistuu hyvältä rasvaisen ruoan kanssa
AlkoholijuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Alkoholijuomat
  • 15.10.05:00
    Alkoholi

    USU: Alkoholikuolemien määrä kääntynyt nousuun – syy mysteeri

  • 24.9.17:46
    Alkoholi

    Alkoholin kotiinkuljetuslakia yritetään jälleen saada eduskuntaan

  • 19.6.14:43
    Alkoholi

    Suomessa alkoholi Euroopan kolmanneksi kalleinta

  • 10.5.09:32
    Drinkit

    "Rohkea, seksikäs ja leikkisä" – Erika Vikmanin suosikkidrinkki on moderni klassikko

  • 13.1.19:32
    Ryanair

    Ryanair vaatii kahden drinkin rajoitusta Euroopan lentokentille