Viiniasiantuntija kannustaa: Tarjoile samppanjaa ranskalaisten kera – etkä voit mennä pieleen!

samppanja
Shutterstock

Viiniasiantuntijan mukaan suolaiset ranskalaiset ja hapokas samppanja ovat täydellinen makupari. 

Osaatko kaataa samppanjaa lasiin? Katso asiantuntijat neuvot videolta. 

Kun puhutaan samppanjasta tai kalliista viineistä, moni meistä nauttii näitä juomia hieman parempien aterioiden kera. Vaikka pikaruokia ja hienostuneita juomia on harvoin totuttu näkemään samassa lauseessa, tähän saattaa olla tulossa muutos.

Samppanjatuottaja Moët & Chandonin wine quality manager Marie-Christine Osselinin mukaan ranskalaiset ovat nimittäin mitä parhainta ruokaa yhdistettäväksi samppanjan kera. Syy tähän löytyy ranskalaisten suolaisuudesta ja rapeasta rakenteesta, jotka sointuvat naisen mukaan täydellisesti yhteen samppanja kuplien ja hedelmäisten happojen kanssa. 

Myös perunalastut toimivat samppanjalle

Vaikka ranskalaiset ja samppanja toimivatkin hyvin yhteen, samppanjaa ei kuitenkaan kannata lähteä yhdistämään minkä tahansa pikaruoan, kuten juustohampurilaisten kanssa. Avainsanana tässä on yksinkertaisuus.

– Samppanjan on viini, joka kaipaa yksinkertaisia raaka-aineita, ei enempää kuin kolmea kerrallaan, Osselin neuvoo

Samaa mieltä on myös Food&Wine -sivuston pitkäaikainen viiniasiantuntija Ray Isle, jonka mukaan myös perunalastut sopivat täydellisesti samppanjan pariksi.

– Olen sanonut tätä jo vuosien ajan, aivan kuten monet muutkin sommelierit. Kaikessa yksinkertaisuudessaan suola ja rasva yhdistettynä hapokkuuteen ja kupliin on erinomainen yhdistelmä, Isle toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja