Mainos

Älä sorru klassiseen viinimokaan! Asiantuntija: Näiden ruokien kanssa roseeviiniä tulisi oikeasti nauttia

Asiantuntijan mukaan ruoat, joita olemme tottuneet nauttimaan punaviinin kanssa, toimivat erinomaisesti myös roseeviinin kumppanina. 

VIDEO: Eckerö Linen viiniasiantuntija Niko Mattila opastaa, miten samppanjapullo avataan ja miten juoma kaadetaan lasiin oikeaoppisesti.

Roseeviini on täydellinen piknikjuoma, mutta mitä tulee kyseisen viinin ja ruoan yhdistämiseen, tässä asiassa monella menee metsään. Moët & Chandonin viinitekijä Marie-Christine Osselinin mukaan ihmiset mieltävät roseeviinin virheellisesti valkoviinin kaltaiseksi juomaksi, jonka kanssa tarjoillaan kalaa ja kevyitä salaatteja. 

Vaikka roseeviini voi maistua erinomaiselta näidenkin ruokien kanssa, asiantuntija kannustaa suhtautumaan roseeviiniin punaviinin tavoin. Raikkaaksi kesäjuomaksi mielletty rosee toimii nimittäin yllättävän hyvin esimerkiksi pihvien tai muiden vastaavien liharuokien kumppanina. 

Roseeviini täydentää erinomaisesti lihan makua

Asiantuntijan mukaan rosee on erinomainen ruokaviini, joka sopii hyvin yhteen yllättävän monen ruoan kanssa. Osselin suosittelee kokeilemaan roseeviiniä niin pihvin, lampaan, vasikan, possun, ankan kuin burgereidenkin kumppanina.

– Tyypillisesti punaviini hallitsee liharuokia, mutta roseella on rakennetta ja luonnetta, jotka täydentävät lihan makua ja sallivat sinun nauttia sekä ruoasta ja juomasta ilman, että jompikumpi olisi hallitseva elementti, Osselin toteaa.

Jos haluat hieman leikitellä mauilla, asiantuntija suosittelee nauttimaan roseeviiniä jälkiruokien, marjojen, sinihomejuuston tai intialaisen ruoan kumppanina.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja