Muista tämä nyrkkisääntö, kun valitset viiniä mausteiselle ruoalle: ”Ihmiset unohtavat usein, että …”

1:34 Suomen ensimmäisessä kansainvälisen tason viinikilpailussa arvosteltiin sokkona yli 200 viiniä
Videolta löydät tunnelmia Suomen ensimmäisistä Wine Awards -kilpailuista.

Mausteisten ruokien kanssa toimivat parhaiten yhteen hieman makeammat viinit, viiniasiantuntija muistuttaa. 

Aasialainen ruoka on vakiinnuttanut paikkansa kotikeittiöissä, ja yhä useammissa perheissä kokeillaan rohkeasti uusia reseptejä. Vaikka aasialaiset raaka-aineet alkavat pikkuhiljaa tulla suomalaisille tutuiksi, ruoan ja viinin yhdistäminen on asia, joka tuottaa useimmille päänvaivaa.

Millainen viini aasialaiselle ruoalle kannattaa oikein valita?

– Aasialaisissa ruoissa on yleensä paljon mausteisuutta ja makua, minkä vuoksi viini saa olla hieman makea ja hedelmäinen, Meri Dow Vindirekt Finlandilta kertoo.

Tällainen viini kestää ruoan mausteisuutta.

"Toimivat monenlaisten ruokien kanssa" 

Kun puhutaan viinin ja ruoan yhdistämisestä, monipuolisia roseeviinejä ei voida sivuuttaa.

– Ihmiset unohtavat usein, että roseeviinit ovat todella gastronomisia ja toimivat monenlaisten ruokien kanssa, Dow toteaa. 

– Samppanjan sanotaan olevan juoma, joka toimii läpi aterian, mutta roseesamppanja toimii ihan kaiken kanssa, Dow lisää.

Roseeviinit sopivat erinomaisesti yhteen myös aasialaisten ruokien kanssa, kunhan pitää mielessä tärkeän nyrkkisäännön: Jos ruoassa on paljon mausteisuutta tai tulisuutta, viinistä tulisi löytyä myös makeutta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja