Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen kastike grillipihville – tätä kannattaa kokeilla!

Chimichurri-kastike on mukava lisä grillipihvin päällä.
Chimichurri-kastike on mukava lisä grillipihvin päällä.
Julkaistu 17.07.2016 14:01

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-ruokablogissa Jani Kinnunen suosittelee chimichurri-kastikkeen valmistamista grillipihvin seuraksi. Raikas kastike on herkullisen makunsa ohella värikäs näky kesäisessä ruokapöydässä.

– Tajusin juuri, etten ole tänä kesänä grillannut vielä kertaakaan naudanlihaa, mikä tarkoittaa käytännössä meillä entrecôtea, Kinnunen kirjoittaa.

– Höysteeksi löytyi chimichurri-ohje Kira Weckmanin ja miehensä Michel Garzónin kirjasta Latinomakuja, oli lihaisa ilottelu valmiina starttaamaan, Kinnunen jatkaa.

Chimichurri-kastike

1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl lager-olutta
1/2 sitruunan mehu
1 pieni sipuli tai 1/2 dl kevätsipulia, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
pieni pala punaista paprikaa, hienonnettuna
tuoretta punaista chiliä maun mukaan, hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa, hienonnettuna
sokeria
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja säädä chilillä, sokerilla, suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Käy lukemassa Sivumaku-blogista täältä, mitä eri sisälämpötilat kertovat pihvin kypsyydestä!

Lähteet: Sivumaku, Kira Weckman ja Michel Garzón: Latinomakuja – Latin Flavours (Docendo 2015)

Lisää aiheesta:

Tämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavatMehevä maissi-kanapannuHelppo liharesepti, joka on kaikkien aikojen suosituin: "Aivan täydellistä, jopa nirsot ruokailijat rakastavat!"Valmista 20 minuutissa! Mahtava arkiruokaresepti kerää ylistystä: "Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut"Grillattu entrecôte ja chimichurri-kastike”Kaikkein paras versio” – näin lihapullat kannattaa oikeasti tehdä!
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”