Täydellinen kastike grillipihville – tätä kannattaa kokeilla!

entrecote_chimichurri_kastike
Chimichurri-kastike on mukava lisä grillipihvin päällä.

Sivumaku-ruokablogissa Jani Kinnunen suosittelee chimichurri-kastikkeen valmistamista grillipihvin seuraksi. Raikas kastike on herkullisen makunsa ohella värikäs näky kesäisessä ruokapöydässä.

– Tajusin juuri, etten ole tänä kesänä grillannut vielä kertaakaan naudanlihaa, mikä tarkoittaa käytännössä meillä entrecôtea, Kinnunen kirjoittaa.

– Höysteeksi löytyi chimichurri-ohje Kira Weckmanin ja miehensä Michel Garzónin kirjasta Latinomakuja, oli lihaisa ilottelu valmiina starttaamaan, Kinnunen jatkaa.

Chimichurri-kastike

1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl lager-olutta
1/2 sitruunan mehu
1 pieni sipuli tai 1/2 dl kevätsipulia, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
pieni pala punaista paprikaa, hienonnettuna
tuoretta punaista chiliä maun mukaan, hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa, hienonnettuna
sokeria
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja säädä chilillä, sokerilla, suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Käy lukemassa Sivumaku-blogista täältä, mitä eri sisälämpötilat kertovat pihvin kypsyydestä!


Lähteet: Sivumaku, Kira Weckman ja Michel Garzón: Latinomakuja – Latin Flavours (Docendo 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!