Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo liharesepti, joka on kaikkien aikojen suosituin: "Aivan täydellistä, jopa nirsot ruokailijat rakastavat!"

Possun sisäfilee glaseerataan suolaisenmakealla kastikkeella.
Possun sisäfilee glaseerataan suolaisenmakealla kastikkeella. Shutterstock
Julkaistu 24.05.2019 10:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Porsaan sisäfileestä tai kyljestä helposti valmistuva ruoka on Food52-ruokasivuston kaikkien aikojen suosituin resepti.

Amerikkalaiselle, ruokaan keskittyvälle Food52-sivustolle on vuosien saatossa kerääntynyt yli 50 000 reseptiä. Yksi resepteistä on kuitenkin noussut ylitse muiden. Sivuston mukaan vuonna 2013 julkaistu possuresepti vetää pisimmän korren, mitä tulee reseptien suosioon ja kävijämääriin.

Kyseessä on haudutuspadassa valmistuva possun sisäfilee, joka glaseerataan makeansuolaisella fariinisokeria ja balsamicoa sisältävällä kastikkeella. Resepti on päätynyt Food52-sivustolle monen mutkan kautta ja alun perin reseptissä on käytetty porsaan kylkeä. Food52:n versiossa possu valmistetaan pitkään hauduttamalla, jolloin porsaan sisäfilee on oiva raaka-aine käytettäväksi.

Reseptin suosio perustuu sivuston mukaan ainakin koukuttavaan glaseerauskastikkeeseen, jota voisi lähestulkoon nuolla lautaselta. Lisäksi haudutuspata tekee vähärasvaisestakin porsaanlihasta erityisen mehevää.  Suosittua possuruokaa ylistetään vuolaasti reseptin kommenttikentässä:

–  Aivan täydellistä. Jopa nirsot ruokailijat rakastivat tätä!
–  Niin mehevää!
–  Parasta, mitä haudutuspadastani on koskaan tullut ulos!

Haudutettu porsaan sisäfilee & fariinisokeri-balsamicokastike

Jos kotoasi puuttuu haudutuspata,  kypsennä sisäfilee hitaasti hauduttaen uunissa tai testaa ruokaa ylikypsästä possunkyljestä.

1 tl jauhettua salviaa
½ tl suolaa

1/4 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1,2 dl vettä
1 kg porsaan sisäfilettä
1,2 dl fariinisokeria
1 rkl maissitärkkelystä
0,6 dl balsamicoa
0,6 dl vettä
2 rkl soijakastiketta

1. Yhdistä mausteet: salvia, suola, pippuri ja valkosipuli. Hiero mausteet lihan pintaan.

2. Laita haudutuspataan 1,2 dl vettä ja possun sisäfilee. Hauduta matalassa lämmössä 6-8 tuntia.

3. Tunti ennen lihan valmistumista, sekoita glaseerauskastikkeen ainekset pannulla: fariinisokeri, maissitärkkelys, balsamico, vesi ja soijakastike.

4. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin neljä minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee paksumpaa.

5. Sivele glaseerauskastiketta lihan pintaan 2-3 kertaa viimeisen kypsennystunnin aikana.

6.Tarjoile liha jäljelle jääneen kastikkeen kanssa.

Lähde: Food52

Katso videolta, miten porsaanliha pilkotaan oikeaoppisesti:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavatTavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Täydellinen valmistusmetodi uunilohelle – helppoa ja nopeaa: "Ei takuulla tule kuivaa""Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla "Taivaallisen hyvää!" – joko olet kokeillut koko internetin suosituinta reseptiä?Tartar kahdella tapaa - hirvi ja nauta
RuokaLihaPorsaanfileeMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?

  • Eilen16:45
    Ravitsemus

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • ti18:04
    Liha

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • ti16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • ti06:51
    Jouluruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"