Tämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavat
Porsaan sisäfileestä tai kyljestä helposti valmistuva ruoka on Food52-ruokasivuston kaikkien aikojen suosituin resepti.
Amerikkalaiselle, ruokaan keskittyvälle Food52-sivustolle on vuosien saatossa kerääntynyt yli 50 000 reseptiä. Yksi resepteistä on kuitenkin noussut ylitse muiden. Sivuston mukaan vuonna 2013 julkaistu possuresepti vetää pisimmän korren, jos katsoo tilastoista suosiota ja kävijämääriä.
Kyseessä on haudutuspadassa valmistuva possun sisäfilee, joka glaseerataan makeansuolaisella fariinisokeria ja balsamicoa sisältävällä kastikkeella. Resepti on päätynyt Food52-sivustolle monen mutkan kautta ja alun perin reseptissä on käytetty porsaan kylkeä. Food52:n versiossa possu valmistetaan pitkään hauduttamalla, jolloin porsaan sisäfilee on oiva raaka-aine käytettäväksi.
Reseptin suosio perustuu sivuston mukaan ainakin koukuttavaan glaseerauskastikkeeseen, jota voisi lähestulkoon nuolla lautaselta. Lisäksi haudutuspata tekee vähärasvaisestakin porsaanlihasta erityisen mehevää. Suosittua possuruokaa ylistetään vuolaasti reseptin kommenttikentässä:
– Aivan täydellistä. Jopa nirsot ruokailijat rakastivat tätä!
– Niin mehevää!
– Parasta, mitä haudutuspadastani on koskaan tullut ulos!
Haudutettu porsaan sisäfilee & fariinisokeri-balsamicokastike
Jos kotoasi puuttuu haudutuspata, kypsennä sisäfilee hitaasti hauduttaen uunissa tai testaa ruokaa ylikypsästä possunkyljestä.
1 tl jauhettua salviaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1,2 dl vettä
1 kg porsaan sisäfilettä
1,2 dl fariinisokeria
1 rkl maissitärkkelystä
0,6 dl balsamicoa
0,6 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1. Yhdistä mausteet: salvia, suola, pippuri ja valkosipuli. Hiero mausteet lihan pintaan.
2. Laita haudutuspataan 1,2 dl vettä ja possun sisäfilee. Hauduta matalassa lämmössä 6-8 tuntia.
3. Tunti ennen lihan valmistumista, sekoita glaseerauskastikkeen ainekset pannulla: fariinisokeri, maissitärkkelys, balsamico, vesi ja soijakastike.
4. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin neljä minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee paksumpaa.
5. Sivele glaseerauskastiketta lihan pintaan 2-3 kertaa viimeisen kypsennystunnin aikana.
6.Tarjoile liha jäljelle jääneen kastikkeen kanssa.
Lähde: Food52
Lue myös: Tässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöä
Kesäuusinta. Juttu on julkaistu alun perin toukokuussa 2019.
Katso videolta, miten porsaanliha pilkotaan oikeaoppisesti:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti