Porsaan sisäfileestä tai kyljestä helposti valmistuva ruoka on Food52-ruokasivuston kaikkien aikojen suosituin resepti.
Amerikkalaiselle, ruokaan keskittyvälle Food52-sivustolle on vuosien saatossa kerääntynyt yli 50 000 reseptiä. Yksi resepteistä on kuitenkin noussut ylitse muiden. Sivuston mukaan vuonna 2013 julkaistu possuresepti vetää pisimmän korren, jos katsoo tilastoista suosiota ja kävijämääriä.
Kyseessä on haudutuspadassa valmistuva possun sisäfilee, joka glaseerataan makeansuolaisella fariinisokeria ja balsamicoa sisältävällä kastikkeella. Resepti on päätynyt Food52-sivustolle monen mutkan kautta ja alun perin reseptissä on käytetty porsaan kylkeä. Food52:n versiossa possu valmistetaan pitkään hauduttamalla, jolloin porsaan sisäfilee on oiva raaka-aine käytettäväksi.
Reseptin suosio perustuu sivuston mukaan ainakin koukuttavaan glaseerauskastikkeeseen, jota voisi lähestulkoon nuolla lautaselta. Lisäksi haudutuspata tekee vähärasvaisestakin porsaanlihasta erityisen mehevää. Suosittua possuruokaa ylistetään vuolaasti reseptin kommenttikentässä:
– Aivan täydellistä. Jopa nirsot ruokailijat rakastivat tätä!
– Niin mehevää!
– Parasta, mitä haudutuspadastani on koskaan tullut ulos!
Haudutettu porsaan sisäfilee & fariinisokeri-balsamicokastike
Jos kotoasi puuttuu haudutuspata, kypsennä sisäfilee hitaasti hauduttaen uunissa tai testaa ruokaa ylikypsästä possunkyljestä.
