Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Kaikkein paras versio” – näin lihapullat kannattaa oikeasti tehdä!

Lihapullat ovat monessa kodissa tuttua arkiruokaa, jota voi valmistaa myös hienostuneella twistillä.
Lihapullat ovat monessa kodissa tuttua arkiruokaa, jota voi valmistaa myös hienostuneella twistillä.
Julkaistu 02.05.2016 19:58

MTV LIFESTYLE

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan lihapullia tietyllä reseptillä, mikäli haluaa onnistua erityisen hyvin.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen ei suinkaan ole noviisi tomaattipohjaisten lihapullakastikkeiden valmistamisessa. Pitkän harjoittelun lopputuloksena bloggaaja uskookin nyt löytäneensä kaikkien aikojen parhaan reseptin lihapullakastikkeelle.

– Olen tehnyt lihapullia tomaattisoosissa useasti, mutta tästä tuli kaikkein paras versio, Kinnunen kertoo.

Yksi lihapullareseptin herkullisuuden salaisuuksista löytyy yllättäen viinihyllystä. Kinnusen versioon tomaattipohjaisesta lihapullakastikkeesta lisätään nimittäin muun muassa punaviiniä, joka lisää ruokalajin maukkautta ja tuo sen maut entistä paremmin esille.

– Kun lihaksi valitsee nautaa rasvaisemman porsaan ja vauhdittaa tomaattisoosia punkulla, saa lautaselle tasapainoisen, mehevän, syviä ja sydämellisiä sävyjä pursuavan annoksen. Voit tarjoilla sen pastan kera, mutta rapeakuorinen, paahdettu leipä toimii vielä yksinkertaisempana lisukkeena, Kinnunen kirjoittaa.

Lihapullat punaviini-tomaattikastikkeessa

3-4 henkilölle

400 g porsaan jauhelihaa (ei vähärasvaista)
1 porkkana, hienonnettuna tai raastettuna
1 sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna
muutaman timjaminoksan lehdet nypittyinä
1 rkl paprikajauhetta
ripaus raastettuna muskottipähkinää
2 siivua vaaleaa leipää, mieluiten hiukan vanhaa, murusteltuna (tai 3/4 dl korppujauhoja)
1 kananmuna
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl raastettuna pecorinoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
parmesaania raastettuna viimeistelyyn
Punaviini-tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna0,5 dl punaviiniä0,5 tl savustettua paprikajauhetta1 tl sokeria1 rkl punaviinietikkaa2 tl oreganoasuolaamustapippuria








Katso lihapullien valmistusohje Sivumaku-blogista täältä!

Lisää aiheesta:

Tämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavatHelppo liharesepti, joka on kaikkien aikojen suosituin: "Aivan täydellistä, jopa nirsot ruokailijat rakastavat!"Ravintola paljasti suosikkireseptinsä: Klassinen kasvisruoka valmistuu jopa vartissa – myös kotikeittiössä Suomalaiskokin vinkki: Meheviä lihapullia saakin aikaiseksi näin helposti – unohda kokonaan paistaminenTäydellinen arkiruokaresepti kerää ylistystä: "En ole koskaan aiemmin ollut näin tyytyväinen lihapulliin"Lihapulla-nirvana! Tässäkö maailman paras lihapullaresepti?
SivumakuLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”