Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
7:16Mitä maailman kovin kokkikilpailu vaatii?

"Ihmiset saattavat ajatella, että kunhan ruoka näyttää ja maistuu hyvältä" – mitä valmistautuminen maailman arvostetuimpiin kokkikisoihin oikeasti vaatii?

Julkaistu 28.10.2019 20:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Mikko Kaukonen edustaa Suomea maailman arvostetuimmissa kokkikisoissa, Bocuse d'Orissa. Kaukonen vieraili maanantaina Huomenta Suomessa kertomassa, mitä kilpailuun valmistautuminen vaatii. Oman näkemyksensä aiheesta kertoi myös karsintojen lehdistötuomaristoon kuulunut, Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja Teresa Välimäki. 

Suomen 15. edustaja maailman vaativimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valittiin lauantaina Messukeskuksessa Ruoka & Viini -messuilla järjestetyissä karsinnoissa. Voittajaksi neljän kovan kokin joukosta selviytyi Food Camp Finlandin Mikko Kaukonen.

Kaukonen vieraili maanantaina Huomenta Suomessa ja kertoi, mitä kokkikilpailuihin valmistautuminen vaatii. Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2021.

– Valmistautuminen alkaa nyt. Alamme kasaamaan tiimiä taustalle ja suunnittelemaan hyvissä ajoin vatia, koska se on aika iso projekti. Kilpailut on jo puolen vuoden päästä. Harjoittelu alkaa tammi-helmikuun vaihteessa. Tallinnan kisojen raaka-aineet saamme varmaan joulukuussa, Kaukonen kertoi Huomenta Suomessa.

Kaukonen kertoo, että kilpailussa valmistetaan yksi lautasannos, joka voi olla esimerkiksi kasvis- tai vegaaniruoka. Tämän lisäksi kisassa loihditaan lihavati. Pelkkä hyvännäköinen ja -makuinen ruoka ei kuitenkaan kilpailuissa riittä. 

– Ihmiset saattavat ajatella, että kunhan ruoka näyttää ja maistuu hyvältä, mutta kilpailuissa on hirveästi erilaisia kriteereitä. Tietyt raaka-aineet ovat määrättyjä, pitää olla oikeat kypsyydet ja käsitellä raaka-aineita oikein, lehdistötuomaristoon kuulunut ruokatoimittaja Teresa Välimäki kertoo. 

Kaukonen kuitenkin uskoo voittaneensa karsinnat erityisesti ruokansa hyvän maun ansiosta.

– Maku on se kaikkein tärkein kuitenkin. 

Miten Suomi aikoo päihittää Bocuse d'Or -kisoissa muut Pohjoismaat? Kuinka paljon budjetilla ja sponsoreilla on vaikutusta kisan lopputulokseen? Katso videolta Mikko Kaukosen ja Teresa Välimäen haastattelu.

Lisää aiheesta:

Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Mitä kokkaa Suomi? Arvostetuissa kokkikilpailuissa tehdään yllättäen take away -ruokaa: Yksi pakollinen raaka-aineSuomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Kokkien MM-kisojen finaalipaikasta kamppaillaan erityisjärjestelyin – tällaisilla ruoilla Suomi tähtää kärkikolmikkoon: "Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia"Tavoitteena kaikkien aikojen kisamenestys – näin Suomi treenaa kokkien MM-kisoihin: ”Aletaan tehdä pientä keittiötanssia”Tuhansia työtunteja, hikeä ja pettymyksiä – suomalaisen huippukokin arkea ei moni jaksaisi
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:26
    Leipä

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • Eilen14:25
    Kasvisruokavalio

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • Eilen13:14
    Kasvikset

    Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!

  • 12.10.17:06
    Vappu Pimiä

    Vappu Pimiän mahtava hittikeitto: "Yksi arjen parhaista pelastajista"

  • 12.10.09:04
    Puuro

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?