Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 26.–27.9. Suomea edustava Mikko Kaukonen tavoittelee palkintosijaa viimeiseen saakka.
Maailman vaativimman ja arvostetuimman kokkikilpailun, Bocuse d'Orin finaalihetki on viimein käsillä. Koronatilanteen takia kilpailuja jouduttiin siirtämään pariin otteeseen, mutta nyt eri maat pääsevät vihdoin ottamaan mittaa toisistaan keittiöissä työskennellen. Kisat järjestetään tuttuun tapaan gastronomian paaviksikin kutsutun Paul Bocusen kotikaupungissa, Ranskan Lyonissa.
Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja Paul Bocuse. Paul Bocuse siirsi kilpailun johtajuuden pojalleen Jerôme Bocuselle vuoden 2017 kilpailujen alla. Paul Bocuse menehtyi 20.1.2018.
Suomen kisavuoro on maanantaina 27.9. Suomi aikoo menestyä hiotuilla annoksilla ja visuaalisella teemalla, joka nostaa satokauden kulun ja pohjoiset raaka-aineet keskiöön.
– Visuaalisuus on teknisten taitojen ja maun lisäksi kokkikilpailujen ytimessä. Tällä tasolla kilpailtaessa kaiken täytyy osua kohdalleen. Visuaalinen teema sitoo koko suorituksen yhteen annoksista suunnittelijoiden luomiin tarjoiluvateihin ja menukorttiin saakka, taustoittaa Eero Vottonen, Suomen tuomari ja Bocuse d’Or Team Finlandin presidentti.



