Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätä et tullut ajatelleeksi: Terassilla oleva lasinalunen voikin pelastaa oluesi – ota heti käyttöön!

Olut kannattaa peittää terassilla esimerkiksi lasinalusella
Olut kannattaa peittää terassilla esimerkiksi lasinalusellaShutterstock
Julkaistu 18.06.2017 08:04

MTV LIFESTYLE

Olutasiantuntija ja olutliiton entinen puheenjohtaja Heikki Kähkönen paljastaa, miten terassiolut pysyy parhaimmillaan.

Olutasiantuntija Heikki Kähkönen muistuttaa, että terassilla ollessa kannattaa aina tilata pieniä, puolikkaita tuoppeja, koska muuten auringonvalo ja lämpö väljähdyttää oluen. Väljähtyminen tapahtuu jo kymmenessä minuutissa.

Tämän lisäksi tuoppia kannattaa ehdottomasti suojata suoralta auringonvalolta. Tuopin päälle voi laittaa esimerkiksi lasinalusen, sanomalehden tai jopa oman kännykkänsä. 

– Saksassa on puukansia, jotka laitetaan tuopin päälle suojaamaan. Ötökät eivät pääse lasiin, eivätkä aromit pääse karkaamaan.

Kähkönen muistuttaa myös, ettei olutta kannata juoda liian kylmänä, vaan 6–8-asteisena. Kotona jääkaapista otettaessa oluen voi siis antaa olla huoneenlämmössä jopa puolisenkin tuntia ennen nauttimista. Olut kannattaa myös kaataa aina lasiin.

– Tölkistä juodessa olut ei pääse oikeuksiinsa, koska nenä on tärkeässä roolissa, Kähkönen perustelee.

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2015.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Älä haksahda netissä jaettuun kuohuviinikikkaan: "Ihan diibadaabaa"Älä luota nettiniksiin kuohuviinipullon säilytyksessä: "Ihan diibadaabaa"Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnonSuomalainen olutasiantuntija paljastaa: Näin saat oikeasti oluet kylmäksi ilman jääkaappiaTerassilta ostetussa oluessa piilee sudenkuoppa – "Missään tapauksessa ei kannata juoda"Älä koskaan juo olutta jääkaappikylmänä – tässä syy
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:41
    Ruoka

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"

  • 08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • Eilen08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?