Tätä et tullut ajatelleeksi: Terassilla oleva lasinalunen voikin pelastaa oluesi – ota heti käyttöön!
Olutasiantuntija ja olutliiton entinen puheenjohtaja Heikki Kähkönen paljastaa, miten terassiolut pysyy parhaimmillaan.
Olutasiantuntija Heikki Kähkönen muistuttaa, että terassilla ollessa kannattaa aina tilata pieniä, puolikkaita tuoppeja, koska muuten auringonvalo ja lämpö väljähdyttää oluen. Väljähtyminen tapahtuu jo kymmenessä minuutissa.
Tämän lisäksi tuoppia kannattaa ehdottomasti suojata suoralta auringonvalolta. Tuopin päälle voi laittaa esimerkiksi lasinalusen, sanomalehden tai jopa oman kännykkänsä.
– Saksassa on puukansia, jotka laitetaan tuopin päälle suojaamaan. Ötökät eivät pääse lasiin, eivätkä aromit pääse karkaamaan.
Kähkönen muistuttaa myös, ettei olutta kannata juoda liian kylmänä, vaan 6–8-asteisena. Kotona jääkaapista otettaessa oluen voi siis antaa olla huoneenlämmössä jopa puolisenkin tuntia ennen nauttimista. Olut kannattaa myös kaataa aina lasiin.
– Tölkistä juodessa olut ei pääse oikeuksiinsa, koska nenä on tärkeässä roolissa, Kähkönen perustelee.
Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2015.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka