Suomalainen olutasiantuntija paljastaa: Näin saat oikeasti oluet kylmäksi ilman jääkaappia
Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen paljastaa parhaat niksit oluiden viilentämiseen.
Ei enää lämmintä olutta mökillä tai piknikillä! Olutliiton puheenjohtaja, olutasiantuntija Anikó Lehtinen kertoo, miten lämpimät oluet saa helposti viileäksi ilman jääkaappia.
1. Nopea villasukkaniksi
Olutpullon on viilentää nopeasti tuulisella säällä, kun sen ripustaa märkään villasukkaan tuuliselle paikalle.
2. Pidä kylmä olut viileänä
Kylmä olutpysyy viileänä märkään sanomalehtipaperiin kiedottuna.
3. Lisää suolaa jääveteen
Jos oluita on paljon, ne kannattaa upottaa isoon ämpäriin jäiden, kylmän veden kera ja lisätä ripauksen suolaa, jolloin oluet jäähtyvät nopeammin.
4. Upota oluet järveen tai mereen katiskassa
Jos jäähdytät oluita järvessä, ne voi upottaa sinne isossa katiskassa. Muista kuitenkin, että useimmissa oluissa on paperietiketti, joka irtoaa, jos oluita pitää kauan veden alla. Jos et halua roskata, irrota etiketit.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje