Suomalainen olutasiantuntija paljastaa: Näin saat oikeasti oluet kylmäksi ilman jääkaappia
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Shutterstock. olut,-kylmä, mökki-juhannus](https://im.mtvuutiset.fi/image/3451018/landscape16_9/1024/578/5d4424876b44ed8e142dbfc58f272459/xQ/olut-kylma-ma-kki-juhannus.jpg)
Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen paljastaa parhaat niksit oluiden viilentämiseen.
Ei enää lämmintä olutta mökillä tai piknikillä! Olutliiton puheenjohtaja, olutasiantuntija Anikó Lehtinen kertoo, miten lämpimät oluet saa helposti viileäksi ilman jääkaappia.
1. Nopea villasukkaniksi
Olutpullon on viilentää nopeasti tuulisella säällä, kun sen ripustaa märkään villasukkaan tuuliselle paikalle.
2. Pidä kylmä olut viileänä
Kylmä olutpysyy viileänä märkään sanomalehtipaperiin kiedottuna.
3. Lisää suolaa jääveteen
Jos oluita on paljon, ne kannattaa upottaa isoon ämpäriin jäiden, kylmän veden kera ja lisätä ripauksen suolaa, jolloin oluet jäähtyvät nopeammin.
4. Upota oluet järveen tai mereen katiskassa
Jos jäähdytät oluita järvessä, ne voi upottaa sinne isossa katiskassa. Muista kuitenkin, että useimmissa oluissa on paperietiketti, joka irtoaa, jos oluita pitää kauan veden alla. Jos et halua roskata, irrota etiketit.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka