Taste of Helsinki käynnistyi: Tämä on seuraava keittiötrendi

Taste of Helsinki
Taste of Helsinki -tunnelmaa vuodelta 2014 MTV

Gourmet-festivaali Taste of Helsinki tarjoilee kaupunkilaisille jälleen makuelämyksiä viikonlopun ajan Helsingin Kansalaistorilla.

Taste of Helsinki -festivaaleilla maisteluannoksiaan tarjoilevat tänä vuonna ravintolat Kaskis, Pastor, Hoshito, Bröd, Ragu, Patrona, Bertha, Emo, Sinne sekä Matti Jämsen pop up. Taste of Helsingissä nähdään laaja kirjo erilaisia annoksia ja raaka-aineita, jotka edustavat kukin ravintolansa linjaa. Tarjolla on niin lähiruokaa kuin makuja maailmaltakin.

Pohjoismainen keittiö on ollut iso trendi ravintolamaailmassa jo pitkään. Huippukokki Matti Jämsen uskoo pohjoismaisen keittiön pitävän jatkossakin pintansa, mutta rinnalle noussee myös muita trendejä.  

– Uskon, että seuraava trendi on hyvän ja maistuvan ruoan tekeminen hyvistä raaka-aineista. Ruoan ei tarvitse olla hifistellyn näköistä. Riittää, että se on tekijänsä näköistä, hyvistä raaka-aineista tehtyä ja rehellistä, hän ennusti Taste of Helsingin avajaistilaisuudessa.

Huippukokki uskoo myös ranskalaisen keittiön nousuun. 

– Enkä puhu pelkästä ranskalaisesta keittiöstä, mutta ranskalaisesta keittiöstä yhdistettynä johonkin. Maailmalla näkyy jo keittiöitä, joissa esimerkiksi ranskalainen keittiö pohjautuu japanilaiseen. Miksei voisi olla myös ranskalainen keittiö suomalaisilla vaikutteilla?

Jämsen tarjoilee Taste of Helsingissä muuan muassa ”toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua -nimisen annoksen. Jämsen esitteli annostaan avajaistilaisuudessa.

– Kurkku on aina in, ja todella in se on ollut jo viimeiset kuusi vuotta. Myös ketunleipä on ollut in jo pitkään. Se on hyvänmakuista ja sopii moneen, jälkiruokiinkin, mutta myös rapujen kanssa. Ketunleipä toimii myös hyvänä koristeena, Jämsen vinkkasi.   

Taste of Helsinki järjestetään Helsingin keskustassa Kansalaistorin puistossa. Katso aukioloajat tapahtuman verkkosivuilta

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja