Suomalaiset syövät usein lihaa, mutta pitävät silti lautasmalliaan kestävänä.
Suomalaiset uskovat syövänsä kestävästi, mutta lähes puolet valitsee lounaaksi aina liharuoan, ilmenee Sodexo Suomen teettämässä kyselytutkimuksessa.
Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten ruokailutottumuksia kysymällä, kuinka usein vastaajat valitsevat lounaaksi liha-, kala- tai kasvisruoan, ja mitä he ajattelevat oman ruokavalionsa kestävyydestä.
Lue myös: Moni saa vuosittain yli 860 euron edun – näin hyödynnät sitä ruokakaupassa!
"Suomalaiset näkevät kestävän ruokavalion moniulotteisesti"
Aina tai lähes aina liharuoan valitsee lounaaksi 46 prosenttia vastaajista, kun lounas syödään kotona tai otetaan eväät töihin. Ravintolassa syödessä liharuokia suositaan vielä enemmän, sillä vastaajista 51 prosenttia kertoo valitsevansa liharuoan ravintolassa aina tai lähes joka kerta.
Valtaosa suomalaisista uskoo syövänsä kestävästi. Kyselyyn vastanneista 58 prosenttia pitää päivittäistä ruokavaliotaan melko tai hyvin lähellä kestävää ruokavaliota.
– Mielestäni tulos kertoo ennen kaikkea siitä, että suomalaiset näkevät kestävän ruokavalion moniulotteisesti. Vaikka kasvisruoan osuuden lisääminen on hyvin tärkeää ympäristökuormituksen vähentämisessä, se ei ole kestävän ruokailun ainoa ulottuvuus, sanoo Sodexo Suomen ruokapalveluiden kehityspäällikkö

