Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahalla

8:36Halpa vs. kallis -kaksikko Smaku-matkalla Helsingin ravintoloissaKATSO VIDEO: Halpa vs. kallis -kaksikko Smaku-matkalla Helsingin ravintoloissa.
Julkaistu 31.08.2024 09:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Hittiruokatapahtuma saapuu Helsinkiin! Katso videolta, millaisia herkkuja on luvassa.

Jo monivuotisen historian Porvoossa omaava ruokatapahtuma Smaku järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös Helsingissä 4.–10.9.2024. Syyskuussa yli 20 helsinkiläisravintolaa tarjoilee nälkäisille kaupunkilaisille maisteluannoksia normaalia huokeampaan hintaan. 

Tarkoituksena on saada ihmiset tutustumaan kaupungin ravintolatarjontaan laajemmin ja maistelemaan jokaiselle ravintolalle ominaisia ruokia. Huippuravintoloiden annokset maksavat tapahtuman ajan 5–15 euroa.

Halpa vs. kallis -ohjelman maistelijakaksikko Fanni Parma ja Petra Tuominen lähtivät jo ennakkoon pienimuotoiselle Smaku-kierrokselle.

Lue myös: Lauran "muutaman kävijän" tapahtumasta paisuikin usean kaupungin kattava spektaakkeli – hyvän ruoan ystävät suuntaavat nyt Naantaliin

Georgialaiset ruoat yllättivät

Maisteluretkellä perehdyttiin muun muassa georgialaisen ruoan saloihin. Georgialaiset ravintolat kiinnostavat suomalaisia yhä enemmän ja uusia paikkoja on viime vuosina avattu tiuhaan tahtiin.

– Georgialainen ruokakulttuuri on hyvin moninainen ja rikas. Siinä käytetään paljon erilaisia juustoja, leipää, lihaa, kasviksia, saksanpähkinöitä ja tuoreita yrttejä, tiivisti helsinkiläisen Gastro Hub -ravintolan markkinointipäällikkö Niia Alakoski.

Smaku-tapahtumassa ravintola tarjoilee georgialaisen alkupalalajitelman, jossa on mukana muun muassa munakoisorullia saksanpähkinätäytteellä sekä kermaisia pähkinä-kesäkurpitsarullia valkosipulilla ja juustolla. 

Toisena annosvaihtoehtona on niin sanottu grillijuhla, jossa erilaisia hiiligrillattuja lihoja nautitaan perinteisen adjika-kastikkeen kera.

Katso resepti: Adjika-kastike

– Uskon, että se vetää puoleensa suomalaisia, että tämä on hyvin kotiruokamaista ja annokset jaetaan. Perhehenkisyys ja yhteisöllisyys on todella tärkeää.

Keskustasta saaristoon

Helsingin Smaku-tapahtumassa on mukana ravintoloita niin keskustan ja Kallion alueelta kuin saaristostakin. 

Suomenlinnassa voi piipahtaa vaikka astetta fiinimmällä voileipäkakulla Adlerfelt-ravintolassa ja Lonnan baarissa maistellaan muun muassa kuningasosterivinokasta sekä karitsanpaistia. 

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat löytyvät Smakun omilta sivuilta.

Katso videolta, mistä tapahtumassa on kyse ja millaisia ruokia ravintolat tarjoilevat!

Lue myös: Laura järjesti tapahtuman, jonne odotettiin "muutamia kävijöitä" – pian homma räjähti käsiin, ja nyt Porvoossa myydään yhden päivän aikana yli 10 000 ruoka-annosta

Lisää aiheesta:

Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummiaKansainvälisille Michelin-vieraille tarjoiltiin Helsingissä "kanaviillokkia" ja saunamakkaraaHuippuravintoloiden annoksia 5–7 eurolla: Hittitapahtuma porskuttaa koronakriisistä huolimatta – nyt ei tarvitse jonottaaLauran "muutaman kävijän" tapahtumasta paisuikin usean kaupungin kattava spektaakkeli – hyvän ruoan ystävät suuntaavat nyt NaantaliinLaura järjesti tapahtuman, jonne odotettiin "muutamia kävijöitä" – pian homma räjähti käsiin, ja nyt Porvoossa myydään yhden päivän aikana yli 10 000 ruoka-annostaHuippuravintoloiden annoksia 7 eurolla: Suosittu ruokatapahtuma löi läpi, ja nyt herkutellaan Naantalissa – mukana "maailman parhaat vohvelit"
RavintolatRuokaTapahtumatHuomenta SuomiHalpa vs. kallisMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat