Maailmankuulu huippukokki avaa Suomeen kaksi ravintolaa

9a5056aac6941612_800x800ar
Kristian Sjöstedt

Maailmankuulu huippukokki Marcus Samuelsson avaa syksyllä kaksi Kitchen & Table -ravintolaa pääkaupunkiseudulla avautuviin Clarion-hotelleihin.

Lokakuussa pääkaupunkiseudulle avautuu kaksi huippukokki Marcus Samuelssonin Kitchen & Table -ravintolaa, jotka yhdistävät Manhattanin kansainväliset maut paikallisiin raaka-aineisiin kekseliäästi ja leikkisästi. Ravintoloiden annoksissa ammennetaan New Yorkin monimuotoisesta ruokakulttuurista, mutta pohjoismaisella tyylillä. Jokainen ravintola on vastuussa menustaan ja valitsee paikallisten tuottajien satoa mukaan ruokalistalle.

Jätkäsaaren ravintola avataan Lars Sonckin suunnittelemaan historialliseen L2-makasiiniin ja Aviapoliksen ravintola uuteen hotellirakennukseen.

Etiopialaissyntyinen ja Ruotsissa kasvanut Samuelsson pyörittää suosittua Red Rooster -ravintolaansa New Yorkin Harlemissa, joten linkki Manhattanin ja Pohjoismaiden välillä on luonnollinen.

Samuelsson on tunnettu useista ruokaohjelmista, ja hän on kokannut useilla presidentti Obaman illallisilla. Samuelssonin ruokafilosofiaan kuuluu yhteisöllinen syöminen ja jakaminen. 

– Paikallisuus näkyy Kitchen & Tablessa ruokalistaa ja sisustuksen yksityiskohtia myöten. Haluan kaikissa ravintoloissani tuoda esille paikallisia makuja ja raaka-aineita tuoreella otteella. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on kiinnostava ravintolatarjonta, mutta tämä on jotain uutta, sanoo muun muassa television Top Chef Masters -kilpailun voittajana sekä Taste-kokkiohjelman tuomarina tunnettu Samuelsson.

– Haluan, että Kitchen & Tableen voi tulla milloin vain: viettämään merkkipäivää, pitämään kokousta tai syömään ystävien kanssa. Haluan, että ravintolassani viihdytään ja pidetään hauskaa.

Kitchen & Table mukana elokuun Flow Festivalilla

Kitchen & Table on tänä vuonna yksi Flow Festivalin ravintolakumppaneista, joten festivaalivieraat pääsevät testaamaan uusia ravintoloita ensimmäisinä Suomessa. Sunnuntaina 14. elokuuta myös Samuelsson on paikalla Suvilahdessa.

Lähde: Clarion

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja