Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Finnjävel! Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat kaksi ravintolaa Helsinkiin – täysin poikkeuksellinen konsepti

Ravintola Finnjävel on Tommi Tuomisen ja Henri Alénin uusi poikkeuksellinen ravintolaprojekti. Ravintola pitää oviaan auki tasan kaksi vuotta.
Ravintola Finnjävel on Tommi Tuomisen ja Henri Alénin uusi poikkeuksellinen ravintolaprojekti. Ravintola pitää oviaan auki tasan kaksi vuotta.
Julkaistu 18.02.2016 14:45

MTV LIFESTYLE

Henri Alén ja Tommi Tuominen perustavat kaksi ravintolaa Helsingin Etelärantaan. Huhtikuussa avautuva ravintola Finnjävel nostaa suomalaisen keittiön fine diningin maailmaan.

Huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen perustavat yhdessä kaksi uutta ravintolaa Helsinkiin. Huhtikuussa avautuva Finnjävel on ainutlaatuinen fine dining -ravintola, jonka menu pohjautuu suomalaisiin ruokaperinteisiin. Finnjävelin myötä Alén ja Tuominen haluavat nostaa suomalaisen ruokakulttuurin ja identiteetin arvostusta. Maaliskuussa ovensa avaa kaukasialaisesta keittiöstä ammentava blinibaari Bystro. Molemmat ravintolat sijaitsevat Helsingissä osoitteessa Eteläranta 16.

LUE MYÖS: Todellinen yllätys: Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uusi ravintola onkin realityohjelma!

Entisen ravintola Haviksen tiloihin avautuva Finnjävel tulee kaksikon mukaan olemaan ”must experience” -kohde niin helsinkiläisille kuin myös kotimaisille ja ulkomaisille matkailijoille: ravintolassa yhdistyvät poikkeukselliset raaka-aineet, mielikuvitukselliset annokset ja kiehtova design.

Samassa rakennuksessa sijainneen Sundmans Krogin tiloihin avautuu maaliskuussa kaukasialaisiin makuihin erikoistuva blinibaari Bystro.

Finnjävel on matka suomalaiseen sielunmaisemaan

finnjävel

Suomen menestyneimpiin keittiömestareihin kuuluville Henri Alénille ja Tommi Tuomiselle Finnjävel on enemmän kuin ravintola, sillä sen avulla kokit haluavat vaikuttaa suomalaisen ruokakulttuurin arvostukseen ja jopa suomalaisten itsetuntoon. Ravintolan menu on suunniteltu kotimaisten huippuraaka-aineiden ja perinteiden ympärille.

Kahden vuoden pop up -ravintola
Finnjävel on poikkeuksellinen myös liikeidealtaan, sillä ravintola on kahden vuoden projekti. Alén ja Tuominen ovat linjanneet, että tasan kahden vuoden päästä avautumisestaan Finnjävel joko muuntaa konseptiansa tai lopettaa toimintansa kokonaan.

– Finnjävel syntyi tarpeesta tutkia omia juuria. Minua alkoi ärsyttää, kun en ollut aiemmin kiinnostunut suomalaisen ruoan historiasta. Haluan nostaa Suomen kulinaristisen arvostuksen maamme omia perinteitä kohtaan kunniaan – ja siihen tarvitsen rinnalleni ”kovimman luun” mitä huipulta löytyy, Henri Alén sanoo viitaten Tommi Tuomiseen.

Siinä missä Alén on ranskalaisen keittiön tuntija, menestyneiden Muru-, Pastis-, ja Hodari & Hummeri -ravintoloiden omistaja ja tuttu lukuisista tv-ohjelmista, Tommi Tuominen on pitkän linjan Michelin-ravintola Demon keittiömestari. Parhaillaan kansainväliseen Michelin-kutsukilpailuun valmistautuva Tuominen suitsuttaa suomalaista keittiötä.

– Se tiedetään, että Suomessa on suolattu, savustettu ja piklattu. Mutta maakunnissa pyöriessämme olemme löytäneet niin paljon muutakin. Täällä on tehty ihan huikeita asioita ja suomalainen keittiö ansaitsee kasvojenkohotuksen. Sen vuoksi perustamme Finnjävelin, Tuominen sanoo.

Miksi nimeksi tuli Finnjävel?

Alun perin ruotsalaisten keksimä, suomalaisten haukkumanimeksi tarkoitettu finnjävel on ravintolan perustajille kohteliaisuus ja siksi se valikoitui ravintolan nimeksi.

–  Meille finnjävel edustaa sisua, ennakkoluulottomuutta ja kunnianhimoa, joka on maustettu ripauksella suuruudenhulluutta, Alén kuvailee.

Finnjävelin ravintolapäällikkönä toimii Maija Ijäs ja salikonseptista vastaa huippusommelier Samuil Angelov.

Finnjävelissä panostetaan erityisen paljon myös designiin ja siitä vastaavat Ateljé Sotamaan palkitut ja arvostetut Kivi ja Tuuli Sotamaa. Alén ja Tuominen toivovat, että Finnjävel on suomalaisille kuin metsä: paikka, jossa he rentoutuvat.  Vuonna 1830 rakennettuun, suojeltuun tilaan ei tehdä rakenteellisia muutoksia.

Blinibaari Bystro avautuu maaliskuussa

Alén ja Tuominen ovat vastuussa myös samaan rakennukseen maaliskuussa avautuvasta Bystrosta. Entisen Sundmans Krogin paikalle perustettava rento Bystro tarjoilee lupauksensa mukaisesti ”kuumia blinejä ja slaavilaisia makuja”. Ravintolassa tulee olemaan monipuolinen kaukasialainen menu ja laaja vodkavalikoima. Bystron keittiötä luotsaa Sakari Ketolainen ja ravintolapäällikkönä toimii Annika Nyström.

Ravintola Bystro avautuu 3.3.2016 ja ravintola Finnjävel 7.4.2016 osoitteeseen Eteläranta 16.

Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uusi ravintola Finnjävel on myös realityohjelma. Katso alta traileri!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Korona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille"Ovensa sulkenut suomalaisravintola tekee yllättäen paluun – keittiömestariksi kansainvälisesti palkittu kokki: "Jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria"Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaMaailmankuulu huippukokki avaa Suomeen kaksi ravintolaa
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa

  • 9.10.16:19
    Ruoka

    Taas yksi tunnettu ravintolayhtiö ongelmissa

  • 9.10.12:02
    Juomat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 8.10.10:44
    Ruoka

    Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"